Ordu’da yaklaşık 125 bin üretici tarafından üretilen fındıkta en doğru rekolte tahminini yapmak amacıyla fındık rekolte tahmin komisyonu sahada çalışmalarına geçen hafta itibariyle başlamıştı. Komisyonun yaptığı çalışmalar dün itibariyle sona erdi.

FINDIKTA YAŞANAN HASTALIKLARDA RAPOR EDİLDİ…

Komisyon en doğru tahmini yapabilmek için çalışmalarını büyük bir hassasiyetle yürütürken, hastalık ve zararlıların fındıkta yapmış olduğu etkileri de rapor tuttular.

400 AYRI NOKTADA ÇALIŞMA YAPILDI…

Ordu genelinde rekolte komisyonu tarafından 400 ayrı noktada çalışma yapılırken, bu çalışmalardan elde edilen tahmini rekolte birkaç gün içinde rapor halinde Tarım ve orman Bakanlığı’na iletilecek.

ARSLAN SOYDAN: “BU REKOLTEYE GÖRE FİYAT BELİRLENİR”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, gerçek rekoltenin kısa sürede kamuoyuyla paylaşılmasını beklediklerini söyledi.

Başkan Soydan, “Bütün fındık üreten illerde yapılan rekolte tespit çalışması sona erdi. Bakanlık bunları toplayarak Türkiye rekoltesini açıklayacak. Biz kısa sürede rekoltenin açıklanmasını bekliyoruz. Ortaya çıkan rekolteye göre fiyatta şekillenir. TMO, bu sonuca göre fiyat açıklar.” Diye konuştu. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim