Serbest piyasada 22-22,5 TL arasına kadar düşen fındık fiyatı TMO’nun açıkladığı 22 TL’ye kadar geriledi.

Yaklaşık iki ya önce 26 TL bandında seyreden fındık fiyatındaki düşüş, fındık üreticilerini tedirgin ederken, TMO’dan da bu düşüşe karşı hamle bekleniyor.

MANİPÜLASYONA YASAL ZEMİN HAZIRLANIYOR…

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, “Şuanda serbest piyasada tabelalarda fındık fiyatı 22,5 TL olarak yazılıyor. TMO’da da Ordu kalite fındığı 22 TL’den alınıyor. Burada bir manipülasyon yapılıyor. Bu Avrupa ülkelerindeki christmas tatiline denk getirilerek manipülasyona yasal zemin hazırlanıyor. Dolayısıyla fındık fiyatları bu süre zarfında bu seviyede seyredecek gibi görünüyor. Çünkü her zaman bu dönemde bu oyunlar oynanıyor.” Dedi.

İNŞALLAH BU OYUN BOZULACAK…

 Ama biz bu oyunu bozmak için TMO’nun alım süresini 30 Nisan’a kadar uzatması gerektiğini ve açıklamış olduğu 22 TL’nin dolara göre revize edilmesi gerektiğini deklare ediyoruz diyen Başkan Akça, “TMO Genel Müdürlüğü’ne taleplerimizi ilettik. Bu isteğimizi Tarım Bakanına ileteceğini söyledi. Ayrıca Bölge Milletvekillerimize bu konuyla alakalı görüşlerimizi aktardık. İnşallah bu oynanan oyun hükümetimizin tarafından bozulacak.” Diye konuştu. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim