Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçen hafta pazara akın eden ve toplu alışveriş yapan vatandaşlar pazarcıların yüzünü güldürmüştü. Bu hafta ise vatandaşların acil ihtiyaç dışında pazara gelmedikleri ve evde kaldıkları gözlendi.

Pazarcı Serdar Gül, vatandaşların iki haftadır sokağa çıkma yasağı olur diye yoğun olarak pazara geldiğini ve ihtiyaçlarını toplu olarak aldığını söyledi.

“FİYATLAR ARTTI”

Bu hafta ise pazarın boş olduğunu ifade eden Gül, “İki hafta çok güzel iş yaptık. Üç ayda satacağımız malı iki haftada sattık. Vatandaşlar sokağa çıkma yasağı olur diye tedbir amaçlı pazara akın etti. Bir kilo alan beş kilo aldı. Buna bağlı olarak patates, soğan, limon ve portakal fiyatı arttı. Dün beş liraya aldığımız limon bugün on liraya çıktı. Ayrıca istediğimiz kadar üründe alamıyoruz.” Dedi.

“PAZARA DA YASAK GELMELİ”

Yetkililer pazarı da kapatmalı diyen pazarcı Serdar Gül, “Bizimde çocuğumuz, ailemiz var. Vatandaşımız bir ay evde kalsa aç kalmaz. Çünkü stok yaptı. Onun için Pazar esnafına da yasak gelmeli. Çünkü eve girdiğimizde çocuklar tedirgin oluyor. Ne kadar kuralları uygulasak da korku var.” Diye konuştu. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim