Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. M. Hilmi Güler, iş insanlarına ve sanayicilere seslendi. Başkan Güler, “Gelin güçlerimizi birleştirelim.” Dedi.

Başkan Güler, “Hiç unutmuyorum Ankara’da siyasete atıldığımda duyduğum bir laf var. Hala tüylerimi diken diken ediyor. Uzayan kol bizden olsun dedi bir arkadaşım. Bu çok önemli bir laf. Onun için uzayan kolun bizden olmasına çok dikkat edelim. O kolu kesmeyelim. Kol değil parmağı da kesmeyelim. “ diye konuştu.

“ÜRETİRSEK ÜLKELERLE YARIŞIRIZ”

Biz istiyoruz ki bu çalışmaları kendi işadamlarımızla yapalım diyen Başkan Güler, “Bu bir fırsat bizim için. Serveti sermayeye katalım. Üretime döndürelim. Biz düşündük, ürettik şimdi yarışalım. Bizim yarışacağımız iller var, ülkeler var. Biz istersek bazı ülkelerden daha büyük oluruz. Biz kaynak ve imkanlarımızı ortaya koyarsak ithalatta yaparız, ihracatta yaparız, tarım da yaparız, turizm de yaparız. Sayın Cumhurbaşkanımız bizi de yakından takip ediyor. Bu imkanları kullanalım.” Dedi.

“ORDU, İSVİÇRE’DE OLSA NASIL OLURDU?”

 Dört tane şirket kurduklarını da ifade eden Başkan Güler, “Ordu’nun güzellikleri için turizm şirketimiz hazır. Biz sembolikte olsa ortak olabiliriz. Rakip olmak istemiyoruz. Turizm şirketimiz var, tarım şirketimiz var. Dükkanlarımız satış yapıyor. Kendi ürünlerimizi üretiyoruz. 8 tane süt evi açtık. Bunlar cek cak değil. Yaptık. Çambaşı, Mayıs ayına kadar dolu. Yataklar yetmeyecek. Et yetiştiremedik. Su yetiştiremedik. Biraz da hazırlıksız yakalandık. Et yetmediği için sucuğa dayandık. İstediğiniz kadar sucuk üretebilirsiniz. 300 tane tuvalet siparişi verdik. Tanıyamadığınız bir Ordu ortaya çıkacak. Sadece Çambaşı değil, Keyfalan var, Perşembe yaylamız var. Argan yaylamız var. Sürpriz yaylamız Ericek de ortaya çıkacak. Bunun dışında bir sürü obalarımız var. Ordu’ya nereden bakarsan güzel. Burası İsviçre’nin elinde olsa ne olurdu, burası Hollanda’nın elinde olsa ne olurdu sorularına cevap arayın.” Şeklinde konuştu.

“BİZİM GERİ VİTESİMİZ YOK”

Başkan Güler, son olarak şunları söyledi: “Bizim geri vitesimiz yok. Doğru bildiğimiz şeyi yapacağız. Ordu’yu marka şehir yapacağız. Onun için gelin hep beraber beyinlerimizi, gönüllerimizi birleştirelim. Başarı örnekleri fazlasıyla var içimizde.”

ŞENEL YEDİYILDIZ: “BOLAMAN PROJESİNDE FİZİBİLİTE AŞAMASINDAYIZ”

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Op. Dr. Şenel Yediyıldız’da işadamları ve sanayicilerin bir arada olmasının Ordu için fırsat olduğunu söyledi.

Bolaman Havzası Projesinin de Ordu için çok önemli olduğunu belirten Yediyıldız, “Bolaman Havza Projesi başlattık. Sayın Bakanımızın talimatıyla bu proje gerçekleşti. Bu projenin takipçisiyim ben. Şuanda 2020 yılı için fizibilite projesinin ihale aşamasına geldik. Orman Bakanlığı’nda arkadaşlarımız ihale şartnamesini hazırlıyorlar. Bir hafta içerisinde ihaleyi yapıp fizibilite çalışmasını Ağustos ayına kadar bitirmeyi planlıyorlar. İnşallah 2021 yılında 18 aylık bir ödeme planı ile yatırım planı alırsak bu projede iyi bir yol almış olacağız.”  Dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim