Terör örgütü PKK'ya karşı Gabar Dağı'nda operasyon yapan güvenlik güçlerinin geçişi sırasında araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Saldırıda 5 askerimiz yaralanırken, 3 asker de şehit düştü. Açıklama, Şırnak Valiliği'nden geldi. Vali Ali İhsan Su tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Uludere ilçesi Altıntepe bölgesinde ve Gabar Dağı'nda devam eden operasyonlarda toplam 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş olup; bölücü terör örgütü mensuplarınca uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı düzeneğinin patlatılması sonucu 5 askerimiz yaralanmış, 3 askerimiz şehit olmuştur. Operasyonlar kararlılıkla sürdürülmektedir" denildi.

"ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ"

Öte yandan şehit düşen askerlerimizin kimlikleri de belli oldu. Jandarma Uzman Çavuş Ufuk Bingöl'ün acı haberi Giresun'a, Jandarma Uzman Çavuş Yunus Ertürk'ün acı haberi Konya'ya ve Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Yavşan'ın acı haberi de Kahramanmaraş'a düştü.

Giresunlu şehit Jandarma Uzman Çavuş Ufuk Bölgöl'ün ailesi İstanbul'da ikamet ediyordu. Ayşegül Bingöl ile evli olan ve yaklaşık 15 yıl önce annesini kaybeden şehit Uzman Çavuş Ufuk Bingöl'ün Eylül isminde bir de kızı bulunuyordu. 

Editör: TE Bilişim