Gerçekleşen toplantıda konuşan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Züleyda Çelebi; “2007 yılında kurulan kadın girişimciler kuruluna 2008 yılından bu yana başkanlık yapıyorum. Biz kadın girişimciler olarak istihdama katkı sunmak, iş yeri açacaklara önayak olmak, yön göstermek, girişimcilik kurslarından faydalanmasını sağlayararak iş yeri açmalarına yardımcı olmak için çalışmalar yürütüyoruz. Ünye ve Fatsa ilçemiz de bulunan kadın Girişimcilerimiz de bizim bünyemizde faaliyetlerini yürütmektedir. Şuanda Ordu kadın Girişimciler Kurulu olarak 56 üyemiz ve 15 doğal icra kurulu üyemiz var. Zaman zaman toplantılarımızı Ünye ve Fatsa’da gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda Ünye’deyiz.” dedi.

Toplantıda konuşan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Ünye Temsilcisi Kıymet Akar ise; “Her ay Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıyı bu ay beni kırmayıp burada gerçekleştirdikleri için başkanımıza ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugün kadınlar kentimiz için planladığımız güzellikleri konuşmak ve değerlendirmek için bir araya geldik. Kadın Girişimcilerimizi açtığımız kurslara katılmasını sağlayarak onların iş yerlerini açmasına ön ayak oluyoruz. Biz bundan çok gururluyuz, bundan sonra da girşimcilerimiz için gerekli desteği sağlayacağız” diye konuştu.

Toplantının ardında kadın Girşimciler Kurulu Üyeleri Ünye’de Faaliyet gösteren Kadın Eli DokunuyOrdu Derneği’ni, Ünye Özel Miray Bakım Evi’ni ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanıp yürütülen “İş’de Kadınlar”projesi kapsamında kursiyer olarak katılarak, burada öğrendiği bilgi ve birikimi proje sonrası Ünye’de işyeri açan Demet Helvacı’nın işletmeciliğini yaptığı butik çikolata atölyesini ziyaret etti. Kurul Üyeleri burada firma yetkilileri ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim