Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Ordu Valiliği görevine atanan Vali Tuncay Sonel, Ordu'da göreve başladığı ilk gün olan 21 Haziran Pazar günü, 15 Temmuz 2016 tarihinde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit düşen Özel Harekat Polisi Birol Yavuz'un ailesine ziyarette bulundu.

Şehit Eşi Hatice Yavuz ile çocukları Zeynep ve Kübra Yavuz’u Karşıyaka Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret ederek bir süre sohbet eden Vali Sonel, ailenin acısını paylaşarak, “Sizler, şehitlerimizin emanetisiniz. Bizler için çok önemlisiniz. Kapımız şehidimizin siz değerli emanetlerine her zaman açıktır” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit düşen Özel Harekat Polisi Birol Yavuz'un Tunceli’de görev yaptığını hatırlatan Şehidin Eşi Hatice Yavuz, Tunceli Valiliği görevinden Ordu Valiliği görevine atanan Tuncay Sonel’e ziyaret dolayısıyla teşekkür etti.

Vali Tuncay Sonel, Şehit Birol Yavuz'un ailesine yaptığı ziyaretin ardından, 3 Ekim 1998 tarihinde Bingöl’ün Adaklı ilçesinde şehit düşen Jandarma Komando Er Ersin Şanlı'nın ailesini ziyaret etti.

Şehidin, Şirinevler Mahallesi’nde ikamet eden Annesi Hamide ile Babası Mahmut Şanlı’yı evlerinde ziyaret eden Vali Sonel, ”Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz baş tacımızdır. Sizlerin hakkı ödenmez. Bizler için çok önemlisiniz. Sık sık biraraya geleceğiz” diye konuştu.

Vali Tuncay Sonel, ziyaret programları kapsamında Nizamettin Mahallesi’nde yaşayan 100 yaşındaki Nazile Kulaçoğlu’nu da evinde ziyaret ederek, hatırını sordu.

Nazire Kulaçoğlu'na sağlıklı ve huzurlu bir ömür dileyerek sohbette bulunan Vali Sonel, Nazire nineye kendisini tekrar ziyarete geleceğini ifade etti ve “Devletimizin şefkatini, güler yüzünü, sıcaklığını şehit ailelerimiz ve gazilerimize, yetim ve öksüz evlatlarımıza, yaşlılarımıza, engeli olan vatandaşlarımıza her daim göstermeliyiz” dedi.

Ziyaret dolayısıyla çok memnun kaldığını belirten Nazile nine, Vali Sonel’e hayır dualarını eksik etmedi.

Vali Tuncay Sonel son ziyaretini ise, Bucak Mahallesi’nde annesi ile birlikte yaşayan 13 yaşındaki Mert Bulunan’a gerçekleştirdi. Aynı zamanda tedavi gören Mert’in de bu süreçte yalnız bırakılmayacağını ifade etti.

Ziyaret dolayısıyla çok mutlu olduğunu söyleyen Mert Bulunan, Vali Tuncay Sonel’in evlerine kadar gelerek hatırlarını sormasından dolayı çok duygulandığını dile getirdi.

Ordu Valiliği görevine atanan Vali Tuncay Sonel, ilk işgününde gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında mahallelerde bulunan vatandaşlarla da sohbet ederek, hal ve hatırlarını sordu, çocuklara çeşitli hediyeler verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.*Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim