Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gübre desteklerini %100 artışla 2 katına çıkartıyoruz. ve organomineral gübre kullanan üreticilerimize desteği dekara 20 liraya yükseltiyoruz. İlkbahar döneminde hesaplarına yatırılacaktır." ifadelerini kullandı.

Bayraktar: “Kur düştü gübre fiyatı düşmedi” 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Bayraktar, gübre desteklerinin 2 katına çıkmasından sonra yaptığı açıklamada, “Gübre desteği artırıldı. Odalarımız ve çiftçilerimiz yükselen gübre fiyatları nedeniyle, gübre desteklerinin artırılmasını ısrarla talep ediyorlardı. Çiftçilerimize hayırlı olsun. Gübre firmaları, kur fiyatlarındaki düşüşe rağmen halen indirime gitmediler. Gübre fiyatlarında acil olarak indirim yapmalarını bekliyoruz.” Dedi.

ATAKAN AKÇA: “YERİNDE BİR KARAR

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça ise gübre desteklerinin iki katına çıkmasının yerinde bir karar olduğunu söyledi. Başkan Akça, “Girdi maliyetlerinin aşırı arttığı bu günlerde gübre desteklemelerini iki katına çıkartma kararı alan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum.” Diye konuştu. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim