Gülyalı Kaymakamı Aydın Yanık, Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Ak Parti Gülyalı ilçe Başkanı Abdullah Sipahi, MHP Gülyalı İlçe Başkanı Nazım Şen, CHP Gülyalı İlçe Başkanı İbrahim Atasever, İYİ Parti Gülyalı İlçe Başkan Yardımcısı Cemil Demir, Saadet Partisi Gülyalı İlçe Başkanı Halil Cebeci’den oluşan heyet Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan’ı ziyaret etti. Heyet, Gülyalı’ya fakülte kurulması için bir araya geldiklerini belirterek Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan’dan bu konuda destek istediler.

Heyetin fakülte talebini haklı bulan ve destek vereceğini belirten Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, bu konuda bir heyet oluşturulup ilçeye kazandırılacak fakültenin bölümü ile ilgili fikir birliğine varılması gerektiğini söyledi.

FAKÜLTE İLÇENİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK

Ziyaretin ardından açıklama yapan Ak Parti Gülyalı İlçe Başkanı Abdullah Sipahi, “Fakülte ilçemiz için olmazsa olmazımız. Bu yüzden Sayın Kaymakam, Belediye Başkanı ve tüm siyasi partilerimizle bir araya gelerek çalışma başlattık. İnşallah elbirliğiyle ilçemize bir fakülte kazandıracağız” dedi. Fakülte konusunun hem sosyolojik hem de ekonomik boyutu olduğunu dile getiren Başkan Abdullah Sipahi, “ilçemize bir fakülte kazandırdığımızda ilçenin ticari hayatına da bir ivme kazandırmış olacağız. Havaalanı, Çikolata Parkı, Kano Yarış Parkuru olan bir ilçede neden fakülte olmasın. Bizler bu fakülte ile geleceğimiz olan çocuklarımıza, torunlarımıza büyük bir miras bırakmış olacağız. Fakülte için altyapı sorunumuz da yok. Çünkü Gülyalı merkezde protokol imzalanarak inşaat çalışmalarına başlanan bir binamız var. O binanın fakülte binası olmasını istiyoruz.” Dedi.  Mevcut ilçe konumlarına bakıldığında fakülte bina yerinin fiziki açıdan en uygun bir yere sahip olduğunu söyleyen Başkan Abdullah Sipahi, fakülte inşaatı ile ilçenin kaderi değişecek. Yatırımların da ilçemize gelmesi daha da kolaylaşacak.” Dedi. 

 “FAKÜLTE İLÇENİN SOSYAL VE EKONOMİK HAYATINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

İlçeye kurulmasını istedikleri fakültenin İlçe ekonomisine ve sosyal hayatına büyük katkı sağlayacağına da inandıklarını belirten Başkan Sipahi,  Fakülte için her hangi bir yer sorunu ya da alt yapı sorunu yok. Taleplerimizi rektörlerimize ileterek, istişarede bulunduk. İlçemize fakülte kurulması noktasında talepte bulunduk. Kendisi de talebimizi olumlu buldu. Şimdi  açılacak bölüm konusunda sayın kaymakamımızın başkanlığında bir komisyon kurup fakülte bölümü ile ilgili bir karar vermemiz gerekiyor. Bizim isteğimiz ise ilçemize Sivil Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ya da Yüksekokulu kurulması.” Dedi.

Sipahi ayrıca ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan’a ev sahipliğinden dolayı da teşekkür etti. *Haber: Muzaffer ŞENSOY

Editör: TE Bilişim