Tanıtım kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Bekir Karakış ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe'yi ziyaret ettiler. Ardından Çikolata Park içerisinde yer alan ve muhtarların hazır bulunduğu toplantıya geçildi.

HASAT DÖNEMİNDE İŞÇİ ARAMA DERDİNE SON

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Tepe, yol, su, çöp gibi konuların belediyelerin asli görevleri arasında olduğunu, şehirlere değer katan çalışmalarla vizyon projelerin hayata geçilmesini önemsediklerini ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in tarımda ortaya koyduğu çalışmaları desteklediklerini söyledi.

Fındıkta iş gücünün il dışından sağlanmasının Ordu ekonomisini sezonda yaklaşık 60 milyonluk bir kayba uğrattığını ifade eden Danışman Suyabatmaz, bu proje sayesinde Ordu'da kazanılan parayı Ordu'da tutmayı, şehir ekonomisini güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Bu çalışmadan fındık bahçesi sahipleri, işçiler ve işçi olmak isteyenlerin yararlanabileceğine işaret eden Daire Başkanı Karakış ise, çalışmak isteyenlerin ya da fındığını toplatmak isteyen bahçe sahiplerinin "444 1 052" numaralı hattı arayarak kayıt ve talep oluşturabileceğini bildirdi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim