Belediye Başkanı Ulaş Tepe, tamamlanan TİP-1 yapı içerisinde incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

GÜLYALI’NIN SORUNLU BİR ALANINA DAHA MÜDAHALE EDİYORUZ

Seçim döneminde söz verdiği projelerden birinde daha somut adım atmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Tepe, “Mevcut görünümüyle ve içeriğiyle vatandaşlarımızdan ve balıkçılarımızdan yoğun şikâyet alıyorduk. Balıkçı barınağımız gerçekten de ilçemize yakışmayan çarpık, harabe bir görüntüye sahip. Projeyi tamamlanarak ilçemiz için yıllardır göz ardı edilen önemli bir sorunu daha geride bırakmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

TÜM AYRINTILARI DAHİL ETTİK…

Projeyle ilgili ince eleyip sık dokuduklarını belirten Başkan Tepe, “Tüm ayrıntıları değerlendirmeye aldık. Öncelikle Doğu Karadeniz sahillerinde modernize edilmiş balıkçı barınaklarını bizzat gezdim. Yetkililerden bilgi aldım. Eksisini artısını not ettik. Devamında bir proje ortaya çıkardık. Balıkçı Kooperatifimizin üyeleriyle bir araya gelerek projeyi geçtiğimiz yıl kamuoyuyla paylaştık. Balıkçı esnafımızın da görüşlerini alarak projede belirli noktalarda revizyona gittik. Ben yaptım oldu mantığıyla hareket etmeden en nihai içeriği ortak akılla belirledik. Balıkçılarımız için tüm ayrıntılar düşünüldü. Minimum bir alandan maksimum verimlilik sağlayarak içerisinde duş imkanı, tuvaleti, mutfağı ve dinlenme alanıyla konforlu bir model ortaya koyduk. Balıkçı teknelerinin yanaşabileceği şekilde TİP-2 model için de çalışmalarımız yakın zamanda başlayacak ” diye konuştu.

İLÇEYİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEK BİR PROJE

Projenin tamamlanmasıyla ilçemizin turizmde iddialı bir konuma geleceğini söyleyen Başkan Tepe, “Yöre mimarisine uygun yapısıyla barınak alanı cazibe merkezi haline gelecek. Butik balıkçı restaurantları ve kafeleriyle insanların hafta sonu aileleriyle birlikte zaman geçirebilecekleri bir alanı hizmete sunacağız. Gülyalı’yı Ordu’nun balık mutfağı haline getirmek için özel bir gayretimiz var” dedi.

HER TÜRLÜ SORUNDA BALIKÇILARIMIZIN YANINDAYIZ…

Gerçekleştirilecek projede balıkçı esnafına her türlü kolaylığın sağlanacağını hatırlatan Başkan Tepe, son olarak şunları söyledi: “Gülyalı Balıkçı Barınağı 15/03/1985 tarihli ve 85/9247 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile belediyemize devredilmiş. İlçemiz geçim kaynağının önemli bir kısmını oluşturan balıkçılarımız da bu alan içerisinde kooperatifleşerek yıllardır faaliyet yürütüyor. Balıkçılarımızın yaşadığı her türlü sorunda yanlarında olmaya devam ediyoruz. Liman girişinde yaşanan kumlanmayla ilgili kalıcı bir çözüm oluşturacak çalışmanın kararını Ordu Büyükşehir Belediye Meclisimizde aldık. Konunun takipçisiyiz” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim