GÜNDOĞDU, ULUSLARARASI TOPLANTIDA BARIŞ PINARINI ANLATTI

10 Ülkenin Ortak Teklifi

Toplantıya 10 ülkeden çok sayıda parlamenter katıldı. AK Parti Ordu Milletvekili ve KEİPA Türk Delegasyonu Üyesi Metin Gündoğdu, Asamblede yer alan ülkelerin teklifi ile bir yıldır sürdürdüğü Kültür, Eğitim ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığına yeniden seçildi. Gündoğdu 2 yıl boyunda komisyon başkanı olarak görevine devam edecek.

“Türkiye Terör Örgütlerine Karşı Mücadele Ediyor”

Kişinev’de gerçekleşen uluslararası toplantıda Türkiye’nin Suriye’deki terör örgütlerine yönelik sürdürdüğü Barış Pınarı Harekatı hakkında da açıklamalarda bulunan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu “Terör, dünyanın neresinde olursa olsun tüm ülkeler için ciddi bir tehdittir. Türkiye Cumhuriyeti yaklaşık 40 yıldır PKK, YPG, DAEŞ gibi terör ile mücadele ediyor. Bu terör örgütleri yıllardır insanlık suçu işliyor, sivil halkı katlediyor, zulmediyor. Türkiye Cumhuriyeti de hem sınır içinde hem de sınır ötesinde bu terör örgütlerine karşı mücadele ediyor. Türkiye, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatları ile bölgenin huzur ve güvenliğini, sivil can kayıplarını önlemek için teröre karşı haklı mücadele ediyor.” dedi.

Gündoğdu'dan Delegelere Teşekkür

Komisyon Başkanı olarak seçilen Metin Gündoğdu delegasyon üyelerine teşekkür ederek “KEİPA üyesi ülkeler arasındaki turizm ve kültür hareketliliğini güçlendirmek için gayret göstereceğiz.

Karadeniz dünyanın merkezinde çok önemli bir konuma sahip. Ticari ve turistik hareketlilik ile Karadeniz bölgesinin güzelliklerini ve kendine özgü kültürünü geniş kitlelere tanıtabiliriz. Komisyon Başkanlığı seçimlerinde teklifte bulunan ve destek veren tüm ülkelere ve parlamenter dostlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim