Miliyetçi Hareket Partisi Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, 8 lira 50 kuruş olarak açıklanan Borsa fındık fiyatlarına tepki gösterdi. Borsa başkanlarına seslenen Başkan Yılmaz, “Siz hamsiler odası başkanı mısınız?” ifadeleriyle tepkisini ortaya koydu. 

Yılmaz, Borsa başkanlarının siyasi parti il başkanları gibi bir tavırla hareket ettiği söyleyerek, üreticiye yararı olmayan borsa başkanlarının koltuğu terk etmesi çağrısında bulundu.

MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Ben özellikle sayın borsa başkanına şunu söylemek istiyorum. Siz hamsiler odası başkanı mısınız yoksa fındık borsası başkanı mı? Bir tane kelimeniz yok bir tane açıklamanız yok hükümetle ilgili. Sizi oraya seçen insanlara ne diye söz verdiniz? Siyasetçiyi övmek için mi, siyasetçiye söz söylememek için mi? Yemin mi ettiniz?”

Yılmaz, “Ordu’nun ve Karadenizli’nin kanayan yarası fındıkla ilgili Sayın genel başkanımız ile görüşerek, fındığı anlatan bir dosyayı kendisine ilettik.” dedi.

“Koltuğu Terk Edin”

İl Başkanı Köksal Yılmaz,  Ticaret Borsalarının düşük fiyat vererek üreticiyi mağdur ettiğine dikkat çekerek, üreticinin hakkını savunamayanların koltuğu ter etmesi gerektiği ifadelerine yer verdi. Yılmaz: Fındık üreticisinin hakkını savunamıyorsanız derhal o koltuğu terk edin.  Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak siyasi rant elde etme adına yapmıyoruz bu açıklamayı. Sokakta vatandaş artık fındıkla ilgili konuşmaya başladı. Üretici mağdur, esnaf mağdur. Fındığa hiç karışılmasaydı bugün fındık 12 lira seviyesinde olacaktı. Yapmayın arkadaşlar yapmayın! İnsanlar sizi oraya kendilerini savunsun, fındığın söz sahibi olsun diye seçiyorlar. Ben sizlerden rica ediyorum. Bırakın siyasi partilerin il ilçe başkanları gibi çalışmayı, halkın sesi olun, vatandaşın sesi olun. İnsanlar zaten size gereken cevabı verir seçimlerde.” şeklinde konuştu.     ORDU,(YENİDÖNEM)

Editör: TE Bilişim