Bu kapsamda ilk olarak sahiplendirilmenin yapıldığı Altınordu Adil Karlıbel Özel Eğitim İlkokulunda seminer gerçekleştirildi. Seminerde, alanında uzman kişilerce öğrencilere hayvan sevgisi ve çevre duyarlılığı ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

“ÖRNEK BİR PROJEYE İMZA ATTIK”

Düzenlenen seminerlerle öğrencilere hayvan sevgisi aşıladıklarını ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu, “Ordu Büyükşehir Belediyemiz ve Ordu Milli Eğitim Müdürlüğünce Ordu’da örnek bir projeye imza attık. Ordu’da bulunan okullarımıza sevgiye muhtaç olan köpeklerimizi sahiplendiriyoruz. Bu projeyle okullarımızda öğrencilere hayvan sevgisini aşılamayı ve çevre duyarlılığını artırmayı amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz boş zamanlarında köpeklerle ilgileniyor ve onların beslenme ihtiyaçlarını karşılıyor. Böylelikle çocuklarımızın hayvanlarımıza karşı duyarlı olmasını öğretiyor, gelişimlerine de büyük oranla katkı sağlamış oluyoruz. Düzenlenen seminerlerle de öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerince gerçekleştirilen seminerler sahiplendirilme yapılan diğer okullarda da verilmeye devam edecek. Haber: Cüneyt KARAOĞLAN

Editör: TE Bilişim