Okul Müdürü Cemal Er,  “Geleceğim Mesleğim” projesi sorumluları rehber öğretmenler Demet Onmuş ve Hasan Karabulut eşliğinde Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ı ziyaret eden öğrenciler Başkan Kibar’ı soru yağmuruna tuttular. Başkan Kibar’da her öğrencinin sorusuna içtenlikle cevap vererek kendilerini aydınlattı.

“BİZİ YÖNETENLERİ TANITMAK İSTEDİK”
Şehit Zafer Özdeniz İlkokulu Müdürü “Geleceğim Mesleğim” projesinin amacının meslekleri tanıtmak olduğunu belirterek, “Öğrencilerimize mesleklerin zorluklarını, mesleklerin güzel yanlarını aynı zamanda yaşadığımız yerlerde bizi yönetenleri tanıtmak istedik. Bizi yönetenlerin ne gibi zorlukları var ne gibi güzellikleri var bunları çocuklarımıza öğretmeye çalışıyoruz. Bir ay sonra Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrika ziyaretimiz olacak. Daha sonra kamuda bizi yönetenlerin ne şartlarda görev yaptığını yıl boyunca gezerek öğreneceğiz.” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ YERLERİNDE ÖĞRENSİN İSTEDİK”
Proje sorumlularından Demet Onmuş’ da, “Bu projenin amacı meslekleri yerinde göstermeye çalışıyoruz. Okulda eğitimler bu anlamda yeterli olmadı. Çocukları götürelim yerlerinde görsünler dedik. Her ay bir meslek mensubuna ziyarete gidiyoruz. Geçen ay bir doktor ziyaretinde bulunmuştuk bu ayda Sayın Belediye Başkanımız bizleri kabul etti. Bundan sonra da farklı meslek gruplarını öğrencilerimize tanıtacağız.” şeklinde konuştu.

“SORULARINI CEVAPLANDIRARAK KENDİLERİNİ AYDINLATTIK”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’da, “ Şehit Zafer Özdeniz ilkokulu öğrencilerini belediyemizde ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Öğrenciler bizlere soruları sordular. Belki de on aylık görev süremiz boyunca hiç duymadığımız soruları bize yönelttiler. Onlara daha güzel bir Fatsa bırakabilmek için çıkmış olduğumuz bu güzel yolculukta çocuklarımızın sorularına cevaplar vererek meraklarını giderdik. Öğrencilerimizin belediye ne iş yapar, bu şehirde bizler neler yaparız, şehir nasıl yönetilir gibi soruları karşısından kendilerini aydınlatmaya çalıştık. Çocukların ufkunun vizyonlarının bu anlamda çok açık olduğunu hissettik. Böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için başta rehber öğretmenlerimiz olmak üzere bizleri çocuklarımızla buluşturduğu için kıymetli müdürümüze ayriyeten teşekkür ediyorum. Gelecek nesillere daha güzel bir Fatsa bırakmak için onlarla beraber çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. *Haber: Cüneyt KARAOĞLAN

Editör: TE Bilişim