Ordu’da son zamanlarda meydana gelen heyelan olayları korkutuyor. Birçok ilçede heyelan sorunu yaşanırken, Ordu Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Yekta Yüksel, heyelana karşı önceden önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.

Mesela ev yapılacak ya da yol yapılacaksa mutlaka o alan jeoloji mühendisine gösterilmeli diyen Yüksel, “Jeoloji Mühendisi de bu bölge heyelanlı bölgedir ya da şu önlemler alınmalıdır diye tespitte bulunmalıdır.” Diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZ BİLİNÇLİ”

Yüksel, “Ordu’da bunun mutlaka yapılması gerekiyor. Jeoloji mühendisinin raporuna göre çalışma yapılmalı. Son zamanlarda bu şekilde yapılıyor ama bundan 34 40 sene önce yapılan yapılarda bu yapılmadı.” Diyerek vatandaşların da bu konuda bilinçli hareket etmesi gerektiğini belirtti.

“HEYELAN OLMADAN ÖNLEM ALINMALI”

Heyelan olmadan önce alınan önlemin faydasına dikkat çeken Yüksel, “ Bu şu demek bir insan hasta olmadan önce önlem almasıdır. Aşı gibi, maske kullanmak gibidir. Yani heyelan olduktan sonra bir önlem alınamaz. Heyelan arazinin kanseridir. Heyelan olduktan sonra o bölgeyi terk edeceksin.” Şeklinde konuştu. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim