İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen “İlk 500 ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” arasına giren Ordulu sanayi kuruluşları ile pandemi döneminde fedakarlık gösteren sağlık kuruluşlarına onur plaketi takdim töreni düzenlendi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nda (OTSO) düzenlenen programda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, iş dünyasına seslenerek birlik ve beraberlik içinde olmaya çağırdı.

Güler, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

"Öncelikle siz kıymetli iş adamlarımıza şunu belirtmek istiyorum, kendi kendine yeten bir Ordu inşa etmek için gece-gündüz çalışıyoruz. Burada hem şehircilik anlamında hem ticari anlamda hem de sosyal anlamda yapmış olduğumuz çalışmalar bizim kendi kendimize yeten bir şehir olduğumuzu da gösteriyor. Yaşadığımız Pandemi bizim için bazı noktaları da göstermiş oluyor. Her kriz aslında yeni bir fırsatın kapısını açıyor. Bu süreç işadamlarımız için de bir fırsattır, sağlıkçılarımız için de bir fırsattır, diğer iş kolları için de bir fırsattır. Bu tarz krizleri hem maddi hem manevi anlamda fırsata çevirmemiz gerekiyor. İhracat illaki bir malın bir noktadan alınıp, sonra sınırı aşıp başka bir noktaya götürülmesi değil, ülkemize gelenlere yaptığımız tedavilerde bir ihracattır. Onun için çok yönlü olan bu çalışmaları iyi analiz etmek gerekir. Dolayısıyla biz burada bütün ötekileştirmeleri bir kenara bırakarak düşünen üreten ve yarışan Ordu için çalışmalıyız. Ordu’da bulunan çok kıymetli iş adamlarımız var. Onlarla beraber yapacağımız güzel çalışmalarla inanıyorum ki kısa süre içinde ilimiz hak ettiği yer olan süper lige çıkacaktır. Dediğimiz gibi biz büyük bir aileyiz. Ayrımız gayrımız yok. Siz emredin biz yapalım. Onun için sizlerden istediğimiz tek şey birlik olmaktır"

Editör: TE Bilişim