Üzerinde küçük surlar ve su kalıntıları bulunan, eski zamanlarda gemiciler tarafından depo ve sığınak olarak kullanılan, günümüzde ise Tepeli Karabatak kuşlarının ve gümüş renkli martıların yaşam alanı olarak bilinen ada çevresinde peyzaj düzenleme çalışması hayata geçirildi. Yapılan çalışmalar vatandaşların takdirini topladı.

SEYİR ARTIK DAHA KEYİFLİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen çalışmalar kapsamında adanın karşısında yapılan değişiklikle seyir daha keyifli bir hale getirildi. Kumsal alanının ulaşılabilir olması ve kullanımının artırılması adına ahşap basamaklarla deniz seviyesine iniş sağlandı ve atıl durumda olan seyir alanında güvenlik için korkuluk imalatı yapıldı. Ziyaretçiler için otopark alanı oluşturulan çalışmalarda ayrıca, oturma grupları yerleştirilen seyir alanının zeminine granit ve bazalt döşenirken, kuş gözlemi yapılması için teras alanına 2 adet seyir dürbünü yerleştirildi.

“10 NUMARA ÇALIŞMA OLMUŞ”

Doğal güzelliği ile dikkatleri üzerine çeken Hoynat Adası’nda yapılan çalışmalar ise ziyaretçilerden tam not aldı. Adayı seyre gelen vatandaşlar, yapılan çalışmalar için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, “Ordu’nun önemli turizm mekânlarından olan Hoynat Adası’nda yapılan çalışmalar çok güzel olmuş. Önceki yıllarda çocuklarla gelme şansımız yoktu. Korkuluklar olmadığı için seyir alanı güvenli değildi. Şimdi rahatlıkla gezilebilecek güvenli bir alan oluşturulmuş. Yapılan çalışmalarla Hoynat Adası daha ilgi çekici bir hale gelmiş. 10 numara çalışma gerçekleştirilmiş. Büyükşehir Belediyemizden Allah razı olsun” diye konuştu. *Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim