Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, ikinci kez rekolte çalışması yapıldığını söyledi.

Başkan Akça, “Bilindiği gibi Tarım Bakanlığı öncülüğünde rekolte çalışması yapıldı. Ama bu rekolte açıklanmadan Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından ikinci bir genelge daha gönderildi. Bu genelgede ikinci bir rekolte tespitinin yapılması istenildi. Bugün itibariyle bu tespit çalışması da sonlanacak.” Dedi.

FINDIK FİYATINI CUMHURBAŞKANI AÇIKLAYACAK…

Fındık fiyatının açıklanması konusuna da değinen Başkan Akça, “Cumhurbaşkanımızın Karadeniz gezisi olacak. Bu gezi sırasında ben fındık fiyatının açıklanacağını düşünüyorum. İnşallah yine geçen senelerde olduğu gibi üreticimiz bahçeye girmeden fındık fiyatını bilecek.” Diye konuştu.

ERKEN HASAT ÜRETİCİYE ZARAR…

Erken hasat konusunda da üreticileri uyaran Başkan Akça, son olarak şunları söyledi:  “Hasat tarihi bugünlerde açıklanacak. Ben üreticilerimizin hasat tarihlerine uymalarını istiyorum. Çünkü hasat tarihi öncesi toplanan fındık kaliteyi düşürüyor. Bu hem üreticimize, hem bölgemize hem de ülkemize zarar veriyor. Dolayısıyla hasat için açıklanan tarihlere uyulmalıdır. Bazı üreticilerimiz tarihlere uymadan bahçelerinde hasada başlıyor bu kesinlikle örnek olmamalıdır. Çünkü zararı yine üreticimiz çeker.”  Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim