İŞKUR Ordu İl Müdürlüğü tarafından şu bilgilere yer verildi:

“Ordu genelinde özel sektör firmaları ile işbirliği içinde yüzde 50 istihdam garantili program kapsamında Şubat ayında, 96 programda 446 kişilik işbaşı eğitim programı açıldı. Şartları taşımayan 8 kişilik 8 program ise ilgili firmalara eksikliklerinin tamamlanması için iade edildi.

Söz konusu programlarla ilgili firmaların taleplerini değerlendirmek üzere her hafta Cuma günü öğleden sonra toplanan komisyonlarca karara bağlanıp, izleyen haftada açılmaktadır.

Ordu İl Müdürlüğünde 76 programda 329 kişi, Fatsa Hizmet Merkezi’nde 8 programda 64 kişi, Ünye Hizmet Merkezi’nde 12 programda 53 kişi işbaşı eğitim programı katılımcısı olarak firmalarda çalışmaya başladı.

Hizmet sektöründe 3 ay, imalat sektöründe 6 ay sürecek programlarda katılımcılar çalıştıkları her gün için günlük 89,4 TL alacaklar.  Söz konusu katılımcı harçlığı öğrenciler için 67.05, işsizlik ödeneği alanlar için 44.7 TL olacak. Program sonrası firmalar katılımcıların yarısını sigortalı olarak işe almak zorunda. En az 2 çalışanı olan ve belirlenen şartları sağlayan firmaların çalışan sayılarının yüzde 30’una kadar katılımcı alma hakkı bulunuyor.” Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim