Ordu Sağlık İl Müdürlüğü vatandaşları dikkatle olmaya davet etti.

Sağlık İl Müdürlüğü konuya ilişkin şu açıklamalara yer verdi:

İstanbul’dan ilimiz Akkuş İlçesine ziyaret için geldikleri tespit edilen iki vatandaşımız semptom göstermedikleri halde koronavirüs taşıyıcısı çıktı. Temas ettikleri kişilerde görülen semptomlar nedeniyle yürütülen filyasyon çalışmaları sonucunda, Damyeri Mahallesinde toplam 21 vaka tespit edildi ve mahalle karantinaya alındı. Kesin vaka sayısını tespit etmek için filyasyon ekiplerimiz saha çalışmalarına devam ediyor.

ÖNLEMLERİMİZİ ALMAYA DEVAM ETMELİYİZ…

Bu somut olay bize gösteriyor ki, normalleşme sürecini sürdürülebilir hale getirmek için kişisel önlemlerimizi alarak, rehavete kapılmamamız gerekiyor. Koronavirüs vakaları aşılama çalışmaları neticesinde azalmış olabilir ama salgın henüz bitmedi. Herkesin rehavete kapılmadan kontrollü bir sosyal hayat benimsemesi ve sırası gelen herkesin mutlaka ama mutlaka aşı olması gerekiyor. Unutmayalım; salgın azaldı ama henüz bitmedi!

SEMPTON GÖSTERMEYENLERDE VİRÜS TAŞIYABİLİR…

Yaklaşmakta olan Kurban bayramı ile içinde bulunduğumuz fındık, yayla sezonunda, düğünlerimizi yapmaya başladığımız bu günlerde, il dışından gelmiş ve gelecek olan vatandaşlarımız olası bir virüs taşıyıcısı olması durumunda birçoğumuzu riske atabileceklerdir. Bahsettiğimiz somut olaydan da daha net anlaşılacağı gibi semptom göstermeyen kişiler virüsü taşıyıp, yakınlarına bulaştırmakta, yakın olmaya çalışırken üzülmemize sebep olabilmektedir. Kendinizi ve sevdiklerinizi riske atmayın. Lütfen size en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak aşınızı olun, toplumsal bağışıklığa katkıda bulunun.” Haber: Derya KARA

Editör: TE Bilişim