Uğur Çelenk… Genç bir avukat ve Ak Parti il teşkilatında çeşitli görevlerde bulunan bir isim olarak,  2015 yılında il başkanlığı koltuğuna oturmuştu. O günden bu güne de il başkanı olarak görev yapıyor. Ünü parti sınırlarını aşamadı hiçbir zaman başkan Çelenk’in… Yani sahada çok da o koltuğun hakkını veremedi sanki. Tanınamadı!  Referanslarla siyasette elde ettiği başarısı şehirde çok da karşılık bulamadı.

Ordu’nun büyükşehir süreciyle birlikte dönemin büyükşehir belediye başkanı Enver Yılmaz ile olan diyaloğu görevlerinin de önüne geçen başkan Çelenk için parti içinde sıkıntılı bir süreç başladı. Dönemin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve dönemin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz arasında yaşanan gerilimde de sağduyuyu sağlayamayan Çelenk, bunun üstüne taraf olduğu iddialarıyla da eleştirildi. Şehre hakim olan siyasi kavganın faturasının sahipleri arasında yer alan isimlerin başında yer aldı. Birçok kişiye göre eski başkan Yılmaz’ın gölge gücü gibi hareket eden Çelenk için Ak Parti’nin 6. Olağan kongreleri de sancılı geçti. Parti içinde değişim isteyenler ses yükseltti ama bastırıldılar. Fakat Ak Parti Ordu teşkilatında yaşanan sorunlu dönem kendini her ortamda gösterdi.

Tv’ye İhtiyacı Yoktu!

Tüm bunlar bir yana saklandığı gölgeden güç alan Çelenk Ordu’nun markası, bölgenin en çok izlenen ekranı Tv52 kanalına da “ihtiyacım yok” gibi kaba bir üslupla rest çekti. Bu rest 2018 genel seçimlerinde Ak Parti’ye Ordu’da ağır bir bedel ödetti. Ak Parti halkın ekranını sırf başkan kaprisi nedeniyle kullanmadı. Sonuç olarak Ak Parti 1 milletvekili kaybetti; genelde oy oranını düşürdü.

Ve şimdi “hesap zamanı” denildi. Ak Parti kendi içinde dersini çıkardı. Önce Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın istifası istendi. Ve takvimler 18 Eylül 2018’i gösterdiğinde bir tweet paylaşımıyla Yılmaz hem görevine hem de aktif siyasi yaşamına veda etti.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın istifasının ardından Ak Parti teşkilatlarında da değişim kaçınılmaz sondu. Şimdi Ordu gündemi İl Başkanı Uğur Çelenk'in istifa edeceği, bazı ilçe teşkilatlarında başkanlarında istifa edeceği iddiasıyla meşgul.

Halit Tomakin Ağır Basıyor

Ak Parti il başkanlığı içinse Halit Tomakin ve Sait İnan’ın ismi geçiyor.

Sait İnan 2018 genel seçimlerinde Ak Parti 5. sıra milletvekili adayı olarak Orduluların karşısına çıkmıştı. Kamuoyunda adaylığı dışında siyasi geçmişi pek fazla bilinmeyen ve Ordu teşkilatıyla da bağı bulunmayan Sait İnan’ın il başkanı olması zor görünüyor.

Öte yandan uzun süre Ak Parti kadrolarında ilçe başkanlığı, il başkan yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliği yapan Halit Tomakin’in siyasi tecrübesi ve teşkilat tabanında karşılığının olmasının yanında kamuoyunda da isminin hemen her kesim tarafından biliniyor olması Tomakin ismini bir adım öne çıkartıyor. Ak Parti teşkilatlarında da toparlayacı isim olarak Halit Tomakin in ismi ağırlık kazanıyor gibi…

Editör: TE Bilişim