Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, özellikle Ordu’da koronavirüs kapsamında vatandaşlara önlem amaçlı yapılan uyarıların dikkate alınmadığını açıkladı.

POZİTİF DEĞİLİM DİYE KENDİLERİNİ İZOLE ETMİYORLAR…

Yakınlarından bir tanesinde pozitif çıkan hastalara şunu söylüyoruz. Siz de temas ettiğiniz için kedinizi izole edin. Ama bu izolasyon kuralına uymuyorlar diyen Enginyurt, “Pozitif değiller ama bu izolasyon kuralına uyulmaması anlamına gelmiyor. Kendinizi izole edin, kimseye temas etmeyin uyarılarını vatandaşlarımız dikkate almıyor.” Diye konuştu.

SOSYAL HAYATLARINA DEVAM EDİYORLAR…

Enginyurt, “İzolasyon için evlerine gönderdiğimiz ama pozitif olmayan vatandaşlarımız yani yakını pozitif çıkmış ama kendi testi negatif çıkan vatandaşlarımız risk taşıyorlar. Bu vatandaşlarımıza kendinizi izole edin diyoruz. Bu insanlar kendilerini izole etmiyorlar ve her türlü sosyal yaşama da devam ediyorlar.” Şeklinde konuştu.

İZOLE KURALINA UYULMAMASI BÜYÜK SIKINTI…

Koronavirüs testinin diğer testler gibi yüzde yüz garantisi olmadığını ve Sağlık Bakanlığı’nın da bunu açıkladığını ifade eden Enginyurt, konuşmasını şöyle sürdürdü: “testlerde meydana gelebilecek yanılma payını dikkate alarak kendinize izole edin dediğimiz hasta yakınları kendilerini izole etmiyorlar. En büyük sıkıntımız bu.”

Enginyurt, son olarak ise şunları söyledi: “Maskeler günlük kullanılmalı, sosyal mesafe ve hijyene dikkat etmeliyiz.” Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim