Sosyal Dayanışma Merkezleri’ni özellikle Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde açtıklarını ifade eden Bakanı Derya Yanık, “Hali hazırda faaliyet gösteren 35 SODAM’ımızda özellikle ihtiyaç sahibi kadınlarımızın sosyal gelişimlerine katkıda bulunabilecek ortamları oluşturuyoruz” dedi.

Bakan Derya Yanık, SODAM’larda Roman vatandaşların psikososyal, sosyokültürel, mesleki, sanatsal ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak çeşitli kurs ve eğitim programları düzenlediklerini ifade etti.

Kuaförlükten terziliğe kadar birçok kurs bulunuyor

SODAM’larda, Halk Eğitim Merkezlerinden gelen usta öğreticiler tarafından eğitimler verildiğinin altını çizen Bakan Derya Yanık, “35 Sosyal Dayanışma Merkezimiz (SODAM) ile Roman vatandaşlarımızın mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Merkezlerimizde kuaförlük, terzilik, aşçılık, okuma-yazma, halı dokumacılığı gibi kurslar düzenliyoruz. Kurs sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriyoruz. Ayrıca müzik, resim başta olmak üzere kültürel, sosyal ve sportif kurslar da bulunuyor. Bugüne kadar 327 bin Roman vatandaşımız SODAM’larımızdan faydalandı” dedi.

Bakan Derya Yanık, merkezlerde en fazla el sanatları, kuaförlük ve giyim(dikiş-nakış) kurslarının uygulandığının bilgisini verdi.

Merkezlerde kreş imkânı da bulunuyor

SODAM’larda kişisel gelişim kurslarının yanı eğitim çalışmalarının da olduğuna dikkat çeken Bakan Derya Yanık, “Bakanlık uzmanlarımızın katılımı ile aile içi iletişim, sağlıklı beslenme, çocuk hakları gibi eğitim programları, konferanslar ve seminerler düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Derya Yanık, SODAM’lardan daha fazla kadının faydalanabilmesi için ayrıca kreş imkânlarının da olduğunu bildirdi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim