Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından verilen eğitimde şu açıklamalara yer verildi:

 “Gıda güvenilirliğinin sağlanması, sağlığın ve tüketici menfaatlerinin korunması, sektörde haksız rekabetin engellenmesi ve gıdalarda taklit ile tağşişin önlenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Müdürlüğümüz tarafından hassasiyetle yürütülmektedir.

Ayrıca mevzuat dâhilinde Tarım ve Orman Bakanlığınca, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan kişilerin eğitim çalışmaları ve buralarda satılmak üzere hazırlanan gıdaların etiketleme prosedürlerine ilişkin bilgilendirme çalışmalarına da ağırlık verilmektedir.

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan 109 personele Ordu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Haber: Cüneyt KARAOĞLAN

Editör: TE Bilişim