Uzun süredir resmî yazışma süreçleri devam eden ancak bir türlü açılamayan, Ordu-Giresun Karayolu ve Mimar Sinan Caddesi arasında kalan Ziya Gökalp Caddesi tamamı Gülyalı Belediyesi imkânlarıyla başlatılan çalışmayla açılmaya başladı. Bugün itibarıyla ilk kepçenin vurulduğu fındık ocaklarıyla kaplı olan cadde, belediye ekiplerince açıldıktan sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapısının tamamlanarak trafiğe açılması bekleniyor.

“DOĞALGAZIN VE ŞEHİRLEŞMENİN ÖNÜNÜ AÇIYORUZ”

Gerçekleştirilen hizmetlerin ilçenin geleceğine yönelik olduğunu belirten Başkan Tepe, “Gülyalı’yı geleceğe taşıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’in doğalgazı ilçemize kazandıracağı sözüne istinaden doğalgazın önündeki engelleri kaldırıyoruz. Bugün birçoğu fındık bahçesi görünümündeki bu alanları nakış nakış işleyerek yatırımcıları bölgeye çekeceğiz. Beş yıl içerisinde bu alanda modern bir şehirleşmenin hayata geçtiğini göreceğiz” dedi.

YAKLAŞIK 2 KM’LİK YEPYENİ BİR CADDE

Hizmet için sabırsızlandıklarını belirten Başkan Tepe, “Resmî yazışma süreçleri maalesef çok zaman alıyor. Gülyalı’nın her bir noktasında ulaşım konusunda çok ciddi mesafeler kaydediyoruz. Mevcut yollarımızın alt yapısını güçlendirirken bir taraftan da yeni yolları ulaşım ağına katıyoruz. Hemşehrilerimizin yakıttan ve zamandan tasarruf ettirecek çok sayıda yolu Büyükşehir belediyesine ait olmasına rağmen kendi imkânlarımızla açarak hizmete sunuyoruz. Hemşehrilerimizden yoğun talep gelen buradaki çalışmayla yepyeni bir caddeyi ilçemize ve Turnasuyu Mahallemize kazandırıyoruz. 15 metre genişliğinde yaklaşık 2 km uzunluğundaki güzergâhta çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Hemşehrilerimiz arazilerine ulaşamadıkları için ev yaptıramıyordu. Bu caddenin açılmasıyla bu bölge de yapılaşmada artış yaşanmasını bekliyoruz.” Diye konuştu.

Editör: TE Bilişim