Kabadüz ilçesinde geçen sezon yağan bol kar Ordu’da kayak turizmine altın çağını yaşattı. Geçen kayak sezonunu değerlendiren Ordu Kayak Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Şenyurt, “bol karlı ve müthiş pistlere bir de, mükemmel organizasyonlar eklenince geçen sezonda kayakta altın çağını yaşadık.  

Hizmet sunumunda kendilerine yardımcı olan kurumlara da teşekkür eden Selçuk Şenyurt, “huzurlu, güvenli, sportif ve turistik faaliyetler gerçekleştirerek Ordu ilimizin, Kabadüz ilçemizin ve kayak tesisimizin tüm güzelliklerini konuklara yaşatmamızda emeği geçen tüm kurum, kuruluşlar ve kişilere ayrım yapmaksızın teşekkür ederken özellikle Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler, tesisimizin işletmeciliğini yapan ORBEL A.Ş. Genel Müdürü Sayın Muhammet  Günaydın ve ekibine,  kayak camiası ile doğu ve kış turizmi camiası adına son bir yılda kazandırdıklarından dolayı teşekkür ederiz.” Dedi.

Kayak merkezi ve çevresinde yapılması gereken çalışmalar

Şenyurt, teşekkürün yanı sıra tesislere gelen kayakçı ve snowboardcıların güvenli bir şekilde tatillerini yapmaları için bazı kurum ve kuruluşlara bazı görevler düştüğünü de hatırlatarak Ordu Büyükşehir Belediyesi, Orman İşletme Şefliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne çağrıda bulundu.  Bu zamana kadar yapılanlardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür eden Şenyurt, “ bu güne kadar yapılanların yanı sıra yapılmayan veya yapılamayan iş ve işlerin de olduğunu kamuoyu nezdinde hatırlatmak isterim. Bu eksiklikleri ilgili kurum ve kuruluşlardan talep etmeyi bir görev biliyoruz çünkü Ordu Kayak Kulübü Derneği bu tesisin kuruluş karanının alınmasından bu güne kadarki atılan tüm olumlu adımların rehberliğini yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir. Ülkemizin butik tesisleri arasında 1. sırada yer alan Çambaşı Doğa Tesisleri içerisinde var olan ormanlık alan üst kısımlarında pistler mevcuttur. Kayakçı ve snowboardcılar daha fazla adrenalin için isteyerek veya istem dışı pistten ayrılarak ormanlık alan içerisinden, toplanma alanları ve böylelikle mekanik tesis alt istasyona ulaşmak istemektedirler. Ancak sportif ve turistik amaçlı yapmak istedikleri bu davranışların büyük risk taşıdığının bilincinde olmayabiliyorlar. Bu tür adrenalin tutkunlarının tesis içerisinde can güvenliklerinin sağlanabilmesi için başta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere Orman İşletme Şefliği, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Kültür Turizm İl Müdürlüklerinin büyük görev ve sorumluluklarının olduğunu belirtti. Şenyurt bu sorumlulukları ise şöyle sıraladı;

                a) Kayak Merkezi içerisinde bulunan ormanlık alandaki kurumuş ağaçların kesilerek temizlenmesi,

                b) Yine orman içerisinde kuruyup rüzgardan dolayı devrilmiş ağaçların orman içerisinden çıkarılması,

                c) Kayakçıların pistten isteyerek veya istem dışı ormanlık alana girmeleri durumunda can güvenliklerini tehlikeye düşürecek büyük kaya parçaları ve ağaçların tesis bölgesi içerisinden temizlenmesi gerekmektedir.

                Bunu bir görev ve sorumluluk olarak hiçbir insanın başına bunlardan dolayı kötü bir olay yaşanmadan önce tedbir alınması temennisi ile ilgili kurum ve kuruluşlara ve kamuoyuna saygılarımız ile bildiririz. Duyarlı davranarak bizlere destek verecek tüm vatandaşlarımız ile yine duyarlı davranarak gerekli tedbir ve önlemleri alacak ilgili kurum ve kuruluşlara şimdiden teşekkür eder saygılar sunarız. *Haber: Muzaffer ŞENSOY

Editör: TE Bilişim