Fatsa İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran başkanlığında “Pandemi, Aşı ve KADES” konularında muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediye Kültür Sarayı’nda düzenlenen toplantıya; Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, İlçe Emniyet Müdürü Sercihan Barutcu, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Yusuf Ünsal, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Işıl Aralan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Ekici, İlçe Müftüsü Vekili Mehmet Sandıkcı, İlçe Yazı İşleri Müdürü Ahmet Çelik, Muhtarlar Derneği Başkanı Naci Kızılkaya ve mahalle muhtarları katıldı.

Pandemi sürecinde ilçemizde yürütülen çalışmaların değerlendirildiği ve salgının yayılmasını engellemek için alınan tedbirlerin gözden geçirildiği toplantıda konuşan Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, “Hepinizin bildiği gibi mutant virüs ile karşı karşıyayız. Bu nedenle daha sıkı tedbirler almamız gerekiyor. Bu süreçte aşı çok önemli lütfen sırası gelen aşısını yaptırsın çünkü aşının, Covid-19 nedeniyle meydana gelebilecek ölümleri azalttığı ve pandemi nedeniyle hayatlarını kaybedenlerin çoğunun aşılarını yaptırmadıkları tespit edildi. Bir an önce bu virüsten kurtulmak istiyorsak son günlerde yapılan aşı olmayın, ilaç kullanmayın gibi asılsız yorumlara inanmayalım, Bilim Kurulu’nun tavsiyelerini dikkate alalım ve sıra gelince de aşımızı mutlaka yaptıralım. Mahallelerinizde aşı sırası gelen vatandaşlarımıza aşı randevusu almalarında yardımcı olalım.” dedi.

Mahalle muhtarlarından virüsün bulaş riskini artırdığı düşünülen ev ziyaretleri konusunda da vatandaşları uyarmalarını isteyen Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, “Yapılan araştırma ve incelemelerde ortaya çıkıyor ki virüsün en fazla bulaştığı yerler insanlarımızın toplu olarak bulunduğu alanlar. İlçemizde cenazeler başta olmak üzere vatandaşlarımızın toplu olarak bir araya geldiği taziyeler ve ev ziyaretleri virüsün yayılımını kolaylaştırıyor. Hep beraber el ele verirsek bu süreci hızlı bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum. Herkesin üzerine düşen sorumluluğu bu süreçte özveriyle yerine getirmesi lazım. Bu konularda olabildiğince dikkatli olalım, vatandaşlarımızı uyaralım. Kurallar çok basit maske, sosyal mesafe, temizlik ve toplu olarak bir arada bulunulmaması. Alınan tedbirlere ve kurallara titizlikle uyarsak, eski normal hayatımıza o kadar çabuk döneriz. İnşallah bu belayı en kısa zamanda atlatırız. Benim sizlerden isteğim kurallara uyma noktasında vatandaşlarımızı uyaralım ve bu konuda bilinçlendirelim.” diye konuştu.

Toplantıya katılan kurum müdürlerimiz de Covid-19 Pandemisi ile ilgili yürütülen çalışmalar ve alınması gereken tedbirler konusunda görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdiler. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim