2018 yılında Kurul Kalesi’nde yapılan kazılarda bulunan ve 2 bin 100 yıllık olan Kibele Heykeli, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın İstanbul’da bulunan laboratuvarına götürülmüştü. Uzman ekip tarafından üzerinde yapılan çalışmanın son aşamaya geldiği ve kısa sürede heykelin Ordu’ya geri gelerek sergilenmesi bekleniyor.

“PAŞAOĞLU KONAĞI’NDA SERGİLENECEK”

Uzman ekipler tarafından yapılan çalışmalarda sona yaklaşılırken, Kibele Heykeli, kısa süre sonra Selimiye Mahallesi’nde bulunan Paşaoğlu Konağı’nda sergilenecek.

“ÇALIŞMALARDA SON AŞAMAYA GELİNDİ”

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, “Kibele Heykeli Ordu’ya gelmesine az kaldı. Şuanda İstanbul’da restorasyon çalışması devam ediyor. Laboratuvar ortamında üzerinde restorasyon çalışmasında son aşamaya gelindi.” Dedi.

“ÇOK HASSAS BİR ÇALIŞMA YAPILIYOR”

Sürecin uzama sebebinin nedeni ise Kibele Heykeli için kullanılan kimyasal maddelerin yurt dışından gelmesinden kaynaklandığını söyleyen Müdür Toparlak, “Çok özel ürünlerle çok hassas bir çalışma yapıldı. Çünkü heykel yangın geçirdiği ve temas ettiği için mermer vasfını yitirmiş. Dolayısıyla onu güçlendirmek ve ömrünü uzatmak için çok değişik kimyasal ürünler kullanıldı.” Diye konuştu.

Müdür Toparlak, son olarak ise, “Ordu’ya geldiğinde ilk Paşaoğlu Konağı’nda sergilenecek. Daha sonra yeni yapılacak müzeye geçecek.” İfadelerine yer verdi. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim