14 yıllık Ak Parti döneminde de, Ordu’ya ve Ordululara verilen önem giderek arttı. Öyle ki, daha önceleri seçmenin gönlünü yapmak için verilen grup başkanvekilliği gibi makamlar son dönemde yerini Başbakan yardımcılığına kadar çıkardı. Makamların büyümesi, halkta beklentilerin de büyümesine neden oldu. Önceleri iş-aş, yol-su olan beklentiler, zamanla yerini çevre yoluna ve hatta yapılması mucize gibi görünen havalimanına bıraktı. Ak Parti döneminin Ordulu ilk bakanı olan Mehmet Hilmi Güler, Ordu’ya kazandırdığı hizmetler ve yatırımların yanında sade Ordulu kimliği olması dolayısıyla doğalgazı Ordu’ya getirmesi şehre attığı en büyük imza oldu.

Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı olarak kabinede yer alan Ordulu Ertuğrul Günay, görev aldığı kısa sürede kültür ve sanatla ilgili yatırımları Ordu’ya kazandırarak hizmet süresini doldurdu. Ordulular bir bakanı olduğunu, ya da bakanlığın gücünü İdris Naim Şahin’in İçişleri Bakanı olduğu günle gördü. Çevre yolundan havalimanı, hatta Ordu’nun büyükşehir olmasına kadar mucize gibi görünen yatırımları dönemin milletvekillerini de ardına alarak hızlıca bitiren Ordu’nun sporundan fındığına, bütün yükünü üstlenen, Ordu’da bölgeciliği bitiren bakan oldu. Gidişi kariyerine yakışmasa da, Ordu’da iz bırakan en önemli bakan oldu.

Bu dönemin hükümetinde yürütmenin başında yer alan Numan Kurtulmuş, Ordu milletvekili seçilmesinin ardından kabinedeki yerini hemen alarak Ordu’nun siyasi kariyer olarak en üst temsil makamını alan bakan olarak tarihe geçti. Sahip olduğu bu güçle beklentilerin daha da yükselmesine sebep olan Kurtulmuş, bölgenin en büyük sorunu olan fındık için sığınılacak liman oldu. Aynı zamanda Trabzon milletvekili Süleyman Soylu ve Giresun milletvekili Nurettin Canikli’nin de İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olmaları bölgeyi çok daha güçlü kıldı. Trabzon’da ardı ardına gelen yatırımlar bütün ülkenin dikkatini bu bölgeye çekti. Giresunspor ve Giresun’a aktardığı kaynaklarla şehrin rahat nefes almasını sağlayan Canikli’ye de Giresunlulardan yoğun bir ilgi ve destek geldi. Ordu’nun ağabeyi olarak yürütmenin başında bulunan Sayın Kurtulmuş, 1 Kasım seçimleri öncesinde açıkladığı mega projelerle şehirde büyük heyecan yaratıp rekor bir oyla Meclis’e gitti. Şehirde yaşanan siyasi polemikler ve fındıkta yaşanan spekülasyonlarla mücadele gayretiyle geçen yaklaşık iki buçuk yıllık zamanın kazananı olmazken, kaybedeni ise Ordu oldu.  

Editör: TE Bilişim