MHP Ordu İl başkanı Köksal Yılmaz 7 yıldır görev yaptığı il başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Parti binasında basın toplantısı düzenleyerek istifasını açıklayan Köksal, neden istifa ettiğini açıkladı. İstifa gerekçesini  MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’a parti genel merkezi tarafından kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi olarak açıklayan Başkan Köksal Yılmaz, “geçtiğimiz günlerde bir tv programında Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ve Ak Parti hükümetine Ordu’nun sorunlarını anlatan bir konuşmasından dolayı genel merkezimizin milletvekilimizi ihraç talebine karşı MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz olarak duyarsız kalmak istemedim . Biz Ordulunun bize verdiği 83 bin oyun hesabını sorduk. Biz ne ihale istedik, ne iş ne de taşeronluk istedik. Sadece MHP’ye 83 bin oyu vererek TBMM’ye gönderilen vekilimize sahip çıkma konusunda MHP Ordu il başkanlığından istifa ediyorum.” Dedi.

Basından, MHP’lilerden, kurumlardan ve yöneticilerden helallik de isteyen Köksal Yılmaz, “ Fazla konuşmayacağım. Bizler onurlu insanlarız. Liderimiz ve teşkilatımızın emrindeyiz. Görevler değişir, makamlar baki değil. Biz anamızdan il başkanı olarak doğmadık. 7 Yıldan bu yana görev yaptık. Kırmıştırız, dökmüştürüz. Ben herkesten helallik istiyorum” dedi.

“BEN KÖKSAL YILMAZ OLARAK İSTİFA ETTİM”

Sorulara da yanıt veren BAŞKAN Yılmaz, ben MHP Ordu İl başkanı Köksal Yılmaz olarak istifa ettim. Yönetici arkadaşlar görevinin başındadır. Ona genel merkez ve teşkilat takdir eder. Devam ederlerse ederler etmezlerse kendileri bilirler. Ben tüm yönetici arkadaşlara teşekkür ediyorum. Zor şartlar  altında çalıştık. Olmadı. Demek ki olmuyor. Ak perdeyi geçemedik. Böyle bir mantık böyle bir anlam yok. Ne dedik biz: “fındık para etsin, birileri fındık üzerinde oyun oynuyor, sayın Cumhurbaşkanı yanlış bilgilendiriliyor”  dedik. Hiçbir şey istemedik. Talep etmedik. Cumhur ittifakı içinde 81 il içinde fındığı en çok savunan sayın vekilimiz olmuştur. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Adamlığını göstermiş, hem genel başkanının yanında hem partisinin hem de arkadaşlarının yanında dik durmuştur. Biz onunla geldik onunla bırakıyoruz. Takdir genel merkezimizindir “ dedi.  

“ENGİNYURT’UN VE BİZİM GÖNLÜMÜZDEN KİMSE MHP’Yİ ATAMAZ”

Enginyurt’un çocukluğundan beri ülkücü olduğunu söyleyen Yılmaz, partiden atılsa bile onun gönlünden kimse MHP’yi atamaz. Bizimde aynısı. Biz MHP’li olarak kalırız. Karadeniz’de tek milletvekili çıkarmış il Ordu’dur. Kimse bunu unutmasın. Enginyurt partisinden ihraç edilse de bozkurt yapar, liderinin yanında durmaya devam eder” dedi. *Haber: Muzaffer ŞENSOY

Editör: TE Bilişim