Ordu’da yetkililer özellikle maske, sosyal mesafe ve kalabalık ortama karşı defalarca vatandaşları uyarmasına rağmen, caddelerdeki kalabalık korkutmaya başladı.Yaya trafiğinin yoğun olduğu Süleyman Felek Caddesi, koronavirüs öncesi günlerine geri dönerken uzmanlar bu tablonun çok büyük tehlikelere davetiye çıkardığını ifade etti.

ÖZGÜR ENGİNYURT: “DAHA AĞIR KARANTİNA KARARI ALINABİLİR”

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt , “Altınordu’da tablonun korkutucu olduğunu belirterek, “Böyle gidersek vaka sayısı artar ve tekrar karantina kararı alınır. Bu kez alınan karantina kararı öncekinden daha ağır olur.” Dedi.

“MASKE KULLANMAYI BİLMİYORUZ”

Ordu’da yasakların kalkmasıyla birlikte Altınordu ilçe merkezinde vatandaşlarımız sokakta ve ne yazık ki kurallara da uymuyorlar diyen Enginyurt, “Vatandaşlarımız maalesef maskeyi stil olarak kullanıyor. Kimisi evde yaptığı maskeyi kullanıyor, kimisi maskeyi çenesine takıyor. Maske ağız ve burunu kapatmalı ve cerrahi maske olmalıdır.” diye konuştu.  

“KURALLARLA YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ”

Enginyurt, “Dün 14 yaş altı çocukların yasağı da kalktı ama ne yazık ki aileler sosyal mesafe kurallarına uymadı. Sanki bayram kutlanıyor gibi bir tablo ortaya çıktı. Tekrar karantina günlerine dönmemek için dikkat etmeliyiz. El hijyeni ve kişisel hijyene çok büyük özen göstermeliyiz.” Diyerek artık sosyal mesafe kuralıyla ve maskeyle yaşamaya alışmamız gerektiğini söyledi.

“İŞİN CİDDİYETİNİ ANLAMADIK”

Enginyurt, son olarak ise şunları söyledi: “Eğer vaka sayısı artarsa tekrar karantina başlar. İşin ciddiyetini anlamamız için yakınımızı mı kaybetmemiz gerekiyor. İşi olmayan lütfen sokağa çıkmasın.” Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim