Ordu Eczacılar Odası Başkanı Hakan Öztekin, “İki gün önce Ordu Devlet Hastanesi’nde Korona virüsü şüphesiyle karşılaşıldı. Tabi ki bu olay sosyal medyadan duyulur duyulmaz panik havası oluştu ve maske satışlarında daha doğrusu taleplerinde ciddi artış oldu.” Dedi.

“TEDBİRLERİMİZİ ALMALIYIZ”

Başkan Öztekin, “ Ancak biz de yaptığımız açıklamalarla vatandaşlarımızın panik yapmaması gerektiğini, tedbirleri ve neler yapması gerektiklerini anlatıyoruz. Vakanın tahlilleri zaten negatif çıktı. Korona virüsü değilmiş. Ama onun olmaması olmayacağı anlamına gelmiyor. Hepimiz hatta bütün Dünya bu virüsle bir şekilde tanışacak. Tedbirlerimizi alacağız. Hijyene dikkat edeceğiz. Ellerimizi sık sık yıkayacağız.” Diye konuştu.

“MASKE TEK BAŞINA ÇÖZÜM DEĞİL”

Maskenin tabi ki faydası var diyen Başkan Öztekin, “Ancak tek başına maske de bir anlam ifade etmiyor. Maskeyi ayrıca hastalıklı olanların kullanması lazım. Yani sağlıklı olanların maske kullanması onları koruyacak manasına gelmiyor. Hastalıklı olanların ağzından çıkacak olanı engellemektir esas amaç. Dolayısıyla vatandaşlarımızın maskeyi alıp kendilerini koruma ihtimalleri yüzde 10 ve ya yüzde 20 oranındadır.” Şeklinde konuştu.

“YAKIN TEMASTAN VE KALABALIKTAN KAÇINMAK GEREK”

Başkan Öztekin, son olarak şu uyarılara yer verdi: “Bu nedenle vücut direncimizi artıracağız, öğünlerimizi kaçırmayacağız, düzenli besleneceğiz, takviye vitamin alınabilir. Hijyene dikkat edeceğiz. Yakın temastan ve kalabalıktan kaçınacağız.” Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim