Kırsal kesimde yaşayanları nitelikli tarım ve yerli üretime yönlendirmek ve teşvik etmek, yöresel organik ürünlerin satış ve pazarlanmasını sağlamak amacıyla Ordu Tarım A.Ş. (ORTAR) şirketini kuran Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin çeşitli bölgelerinde kurduğu satış reyonlarında yöresel ürünleri halk ile buluşturuyor.

KUDRET NARI SATIŞLARI BAŞLADI

Satış reyonlarında ürün yelpazesini her geçen gün arttıran Ordu Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 6 ay önce Fatsa Ziraat Odası ile ortaklaşa başlatılan Kudret Narı üretimi ilk meyvelerini verdi. Üretimi yapılan Kudret Narı ORTAR büfelerinde 35 TL’ye satışa sunuldu.

“GİZLİ KALMIŞ LEZZETLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARTIYORUZ”

ORTAR Yönetim Kurulu Başkanı Sancar Eser, üreticileri yöresel ürünlere teşvik ettiklerini ve her yörenin ürünlerini gün yüzüne çıkarmak için çalışma yaptıklarını söyledi. Eser, açıklamasına şöyle devam etti. “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak kurulan ORTAR A.Ş çalışmalarına her alanda devam ediyor. İlimizin gizli kalmış lezzetlerini gün yüzüne çıkardığımız çalışmalarımızı ekip arkadaşlarımız ile sürdürüyoruz. Bu kapsam da 6 ay önce Fatsa Ziraat Odası ile başlattığımız Kudret Narı deneme üretimini başarı ile tamamlayarak satışa hazır hale getirdik. ORTAR A.Ş büfelerinde artık bu ürünü vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile bulabilirler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in destekleri ile ilimizin gizli kalmış diğer lezzetlerini gün yüzüne çıkarma çalışmalarımız aralıksız devam edecek” dedi. *Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim