Türkiye Kamu Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, yaptığı açıklamada, “Kamu görevlileri bugün, ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüz yüze kalmıştır. Memurlar ortalama 160 TL, emekliler ise 100 TL zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır.” Dedi.

Başkan Zengin açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“TÜİK’in resmi rakamlarına göre geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama %10,9; mutfak tüpü % 17,6, doğalgaz % 22, elektrik % 18,3 zamlanmış, yoksulluk sınırı 359 TL artmışken; maaşlara % 4 zam yapmak, adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir.  Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor masalı, çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kâbusa dönüşmüştür. Yetkililer hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurlarımızı düşük ücret artışına mahkûm ederken, milletimizi zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim etmektedir.  

“MEMURLAR GERÇEKLERLE YÜZLEŞTİLER”

Bugün memurlarımız maaşlarını aldılar ve acı gerçekle yüzleştiler. Biz, Türkiye Kamu-Sen olarak sürekli gerçekleri dile getiriyor, maaş zamlarının yetersiz olduğunu, verilen sözlerin tutulmadığını ifade ediyor, acil çözüm bekleyen sorunlar için bir memur paketi hazırlanmasını istiyoruz.

“MEMURUN BORDROSUNUN ATEŞİ VİCDANLARI YAKACAKTIR”

Biz, yalnızca memurlarımız ve emeklilerimiz için değil, gelecek nesillerimiz, beşikteki bebeklerimiz, genç kuşaklarımız için de mücadele yürütüyoruz.  Memurun bordrosunun ateşi tüm vicdanları yakacaktır.”  Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim