Eski belediye hizmet binasında faaliyete geçecek Robotik Kodlama ve Teknoloji Tasarım Atölyesi için çalışmalar kısa sürede başlayacak. Çalışma kapsamında önceden Başkanlık makamı olarak kullanılan oda, Robotik Kodlama ve Tasarım Atölyesi olacak.

YARINI KODLAYAN NESİLLERE ÖNCÜLÜK EDİYORUZ

Gülyalı Belediyesi’nin rutin belediyecilik hizmetleri dışında bir vizyonla hareket ettiğinin altını çizen ve eğitimin vazgeçilmez bir hizmet alanı olduğunu vurgulayan Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Dünya müthiş bir değişim ve dönüşümün içerisinde. Bu değişime ayak uyduran nesiller yetiştirebilmek için çağdaş eğitimin gereklerini yerine getirmek zorundayız. Her şeyin dijitalleştiği bir dünyada kodlama ve tasarım bilmeyen bireylerin yaşamda söz sahibi olma imkânı yok. Gülyalı’daki evlâtlarımızın bu gelişmelere ayak uydurmasını önemsiyor, geleceğin teminatı çocuklarımızın yarını kodlamasına öncülük ediyoruz” dedi.

ÖDEV EVİ VE OKUMA SALONU DA PROJEDE YER ALIYOR

Eski belediye hizmet binasını eğitim, kültür ve sanatsal faaliyetler için kullanacaklarını belirten Başkan Tepe, “Bu binayı her katı farklı bir konseptte olacak biçimde tasarlıyoruz. Önceden makam odası olarak kullandığımız odada Robotik Kodlama ve Teknoloji Tasarım Atölyesini kuracağız. Bu katın bir bölümünü de ödev evi mantığında düşünüyoruz. Modern tasarımıyla, ferah bir ortamda öğrencilerimiz ders çalışıp kitap okuyabilecekler” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim