Ordu Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Yeni Melet Köprüsü ve Karşıyaka Mahallesi Şehit Birol Yıldırım Bulvarının açılış törenine Vali Seddar Yavuz, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, ilçe belediye başkanları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış programında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. M. Hilmi Güler, “Ordumuza iki güzel eser kazandırdık. Bir tanesi 236 metre uzunluğundaki Meletimize yeni bir damar olarak yaptığımız köprüdür. Trafiğimizi rahatlatacak bu köprü 2 ay gibi kısa bir sürede yapıldı. Bu da Devletimizin gücünü gösteriyor. Eskiden böyle köprülerin yapılması yılları alırdı.” Dedi.

“YENİ BİR KÖPRÜ DAHA YAPACAĞIZ”

Bir de güzel bir bulvar açtık. Bu bulvara Şehit Birol Yılmaz adını verdik. Şehit Birol Yılmaz, kanını canını vererek bu ülkeye canını bağışladı. Biz de kadirşinas hemşehrileri olarak ismini burada yaşattık diyen Başkan Güler, “Biz cesur ve kararlı adınlar atmaya devam ediyoruz. Ordu marka şehir olma yolunda ilerliyor. Bundan sonra trafiğimiz daha rahat olacak. Ayrıca Meletin denize birleştiği noktaya bir köprü daha düşünüyoruz. Bunu da yakın bir tarihte gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla Ordu köprüleriyle de anılacak. Sağlı ve sollu buralar bir yerleşim alanı olacak.” Diye konuştu.

“KÖPRÜNÜN MALİYETİ 30 MİLYON TL”           

Başkan Güler, son olarak şunları söyledi: “Köprünün maliyeti 30 milyon TL tuttu. 20 milyon TL’si köprüye, 10 milyon TL’de bulvara ve çevreye harcandı. Bunun daha da devamı gelecek inşallah. Ordu’ya ve ülkemize göre ciddi bir yatırım bu.”

VALİ SEDDAR YAVUZ: “EN GÜÇLÜ ÜLKELERLE YARIŞACAK KONUMDAYIZ”

Vali Seddar Yavuz ise köprünün öneminde dikkat çekti. Vali Yavuz, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sessiz bir devrim gerçekleştirmiştir. Bu devrim aslında içinde yaşayanlar için sıradan ama belki 50’li, 100’lü yıllar sonra altın harflerle yazılacak ve herkesin bir kez daha dönüp üzerinde tefekkür edeceği bir 20 yılı yaşıyoruz. Bunu şunun için söylüyorum. Bizim gibi 50’li yaşlara gelmiş Türkiye’nin 80 öncesi yaşadıkları zorlukları ve kıtlıkları yaşamış, bugün ise her türlü hizmet ve yatırıma kolaylıkla ulaşan, artık Dünya’yı sadece elimizdeki telefonlarla gören bir anlayışa evrilmiş bulunuyoruz. Allah’a hamdolsun ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün Dünya’nın en güçlü ülkeleriyle yarışacak, rekabet edecek ve alanda varlığını hissettirecek bir ülke haline gelmiştir. Bugün o yüzden Libya’dayız, bugün o yüzden Suriye’deyiz, bugün o yüzden Afrika’dayız. Ulusal menfaatlerimizi koruduğumuz gibi mazlumlara ve mağdurlara da arka çıkmaya devam ediyoruz. İşte zenginleşmeden, zenginleşirken de kendine yabancılaşmadan, kültürünü, inancını muhafaza ederek gelişme bu olsa gerek.” Şeklinde konuştu.

“BUNU SADECE KÖPRÜ OLARAK GÖRMEMEK LAZIM”

Yavuz, “Hatırlarsanız 7, 8, 9 Ağustos tarihlerinde Ünye Cevizdere Köprüsü yıkıldığında alternatif bir yolumuzun olmadığını hep beraber görmüştük. Elbette küresel ısınmayla birlikte tabiat olaylarının ne kadar farklı hale geldiğini, evvelden 50 yıla göre hesaplanan rusubatların bugün 500 yıllık afetlerin meydana geldiğini hepimiz gördük. Dolayısıyla buna sadece köprü olarak bakmak doğru değil. Aynı zamanda stratejik, güvenlik ve bütün ulaşım anlamında da düşünmek gerekir.” Diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.  Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim