Alanın daha modern ve konforlu bir görünüme kavuşması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, mesire alanını vatandaşların her türlü ihtiyacına cevap verecek, daha uzun süre vakit geçirilebilecek şekilde düzenliyor.

“VATANDAŞLAR UZUN SÜRE İSTİFADE EDEBİLECEK”

Vatandaşların doğa ile iç içe vakit geçirebileceği Akyazı mesire alanında bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını sürdüren ekipler, kısa sürede ciddi yol kat etti. Yapılan çalışmalarla vatandaşların mesire alanından daha uzun süre istifade edebileceklerine dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı İzzet Gündoğar, “Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerimiz Akyazı mesire alanında kısa süre önce başladığı çalışmalar kapsamında alana yaklaşık 50 adet yetişmiş çam ve ladin fidanı dikti, tuvaletler yerleştirdi. Kullanım ömrünü tamamlamış kent mobilyaları yenileri ile değiştirildi. Mesire alanını yüzeysel ve yer altı sularının yol açacağı zararlardan korumak ve yaptığımız çalışmaların uzun ömürlü olmasını sağlamak amacıyla yer altı yağmur suyu drenaj hatları döşendi. Mevcut aydınlatma direklerinin bakım ve onarımları yapıldı” dedi.

“AY SONUNA TAMAMLANACAK”

Çalışmaları ay sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Daire Başkanı Gündoğar, “Vatandaşlarımızdan biraz daha sabır rica ediyoruz. Yürüyüş yolları, piknik ve mangal yapma yerlerinin yenilenmesi, toprak tesviye ve peyzaj düzenleme çalışmalarının ardından mesire alanımızı yenilenen çehresiyle ay sonunda vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlediğimiz alanda, temizlik ve dezenfekte çalışmalarını da sıklıkla yürütmeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile alandan istifade edebilirler” ifadelerini kullandı.*Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim