Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteği ile Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından uygulanan "Atıl Tarım Arazilerinde Yem Bitkisi Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Mesudiye ve Akkuş ilçelerinde Yonca ve korunga tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ordu Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz; "Hayvancılıkta en önemli girdi yemdir ve hayvansal üretim maliyetleri dikkate alındığında yetiştiricilik giderlerinin yaklaşık %70'ini yem maliyetleri oluşturmaktadır. Tarımsal üretim faaliyetleri içerisinde büyük önem arz eden yem bitkisi yetiştiriciliği hayvansal üretimin sigortası konumunda olup, kesintisiz ve güvenli kaba yem temininin en etkili yoludur" dedi.

Akkuş ve Mesudiye ilçelerinde tarıma elverişli olduğu halde atıl durumda bulunan tarım arazilerinin uygulanan projeler ile birlikte üretime kazandırıldığını vurgulayan Müdür Yılmaz; "Hayvanların kaliteli kaba yem ihtiyaçlarını karşılamak, bu sayede çiftçilerimizin yem maliyetlerini düşürmek ve hayvansal üretimde rekabet gücünü arttırmak amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından "Atıl Tarım Arazilerinde Yem Bitkisi Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" hazırlanmış ve bu proje Bakanlığımızca onaylanarak 2021 yılı itibarıyla Müdürlüğümüz tarafından uygulanmaya başlamıştır. Proje kapsamında Mesudiye ilçemizde 1.650 dekar alanda yem bitkisi üretiminin yapılması için 131 çiftçimize 26.000 kilogram korunga tohumu, Akkuş ilçemizde ise 400 dekar alanda yem bitkisi üretiminin yapılması için 40 üreticiye toplam 2.000 kilogram yonca tohumu dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Böylelikle proje kapsamında 171 üreticinin üretim maliyetlerinde iyileştirme sağlanarak kazançları yükseltilmiş, aynı zamanda uygulanan bu proje ile 2050 dekar atıl tarım arazisi üretime kazandırılmış olacaktır. Projemizin ilimiz tarımı için hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Haber: Derya KARA

Editör: TE Bilişim