Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da TMO dışında bir kuruma fındık alın talimatı verdiğini ve bu sezon dört kurumun fındık alacağını söyleyen Gündoğdu, “Sahada TMO tek olmayacak. Bu yıl FİSKOBİRLİK’te olmak üzere dört kurum sahada olacak.” Dedi.

ALİVRECİLER ALMAYA FINDIK BULAMAZ…

Gündoğdu, “Alevrecilere sesleniyorum. Fındık fiyatını sakın 22,5 liranın altına düşürmeyin. TMO’nun fiyatının üzerinden fındık alın. Çünkü almaya fındık bulamayacaksınız. Diğer kurumlar TMO’nu fiyatının üzerinden fındık alacak. Onun için alivrecilere söylüyorum. Çünkü onların fiyatını belirleyen üsttekilerdir. O üsttekilere söylüyorum. Onlara diyorum ki arkadaş fındığın fiyatını düşük tutmayın. Almaya fındık bulamazsınız. Manavlarda ellerindeki fındığı vermez. Niye vermez. TMO geçen yıl fındığı 24 TL’den sattı.” Diye konuştu.

BORSALAR 23 TL’NİN ALTINDAN ALIM YAPMASIN…

Bu sene serbest piyasada fındık fiyatı 27-28 TL’nin altına düşmez diyen Gündoğdu, “Bu iyi bir öngörü. En az 30 TL olur fındık fiyatı. Fındıkta hem iç hem de dış tüketim var. Buradan bütün borsalara söylüyorum. Borsanın başındaki arkadaşlar 23 TL’nin altında fiyatla piyasaya girmesin. Fındık alamazlar. Üreticilerimiz de hemen satmasın ürünlerini.” İfadelerine yer verdi. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim