Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında, Ramazan ayının ortasında başlayan ve bayram sonuna kadar devam edecek 17 günlük tam kapanmada mezarlıkların duasız kalmaması için her yıl olduğu gibi bu yıl da Kur’an-ı Kerim okutuldu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığına bağlı Cenaze Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma ile 19 ilçede oluşturulan ekipler mezarlıklarda Kur’an-ı Kerim okudu. Arefe günü başlayacak olan Kur’an-ı Kerim okuma programı Bayram süresince asri mezarlıklarda devam etti.

BAYRAMIN SON GÜNÜNE KADAR OKUNACAK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, tüm mezarlıklarda, Ramazan Bayramı’nın son gününe kadar Kur’an-ı Kerim okunduğunu söyledi.

 Arefe günü sabahın ilk saatlerinden itibaren, ekiplerin mezarlıklarda hazır bulunduklarını belirten Başkan Güler, “4 gün süresince tüm asri mezarlıklarda, ekiplerimiz Kur’an-ı Kerim okudu. Vatandaşlarımızın gönülleri rahat olsun. Tam kapanmada biz onlar için sahada olacağız. Mezarlıklarda ekiplerimiz Kur’an-ı Kerim okudu. İl genelinde bulunan 3 bin 529 mezarlıkta bayram öncesi ekiplerimiz bakım ve onarım çalışmalarını da tamamlamışlardı. Bunun haricinde yine şehitlerimizin, il genelindeki mezarları ve Garnizon Şehitliği’mizin bakımları ekiplerimiz tarafından özenle yapıldı” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim