Ordu FM radyosu Derya Kara’nın sunuculuğunda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 4. Yılına özel yayın yaptı.

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Fm Radyosunun, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle yapmış olduğu özel yayına o geceyi anlattı.

VALİ TUNCAY SONEL: “ALÇAKLARA MİLLETMİZ GEÇİT VERMEDİ”

Vali Tuncay Sonel, “4 yıl önce 15 Temmuz’da hain FETÖ bir kalkışma içerisine giriştiler. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milletimiz sokağa döküldü. Bu çağrı sonucunda Devlet-Millet el ele bu alçakların haddini bildirdi. Bu memleket kolay kazanılmadı. Nice canlar feda edildi. 15 Temmuz’da üniforma giymiş alçaklar vardı. Devletin içine sızmış milletin silahını millete doğrultan bu alçaklara yine milletimiz izin vermedi.” Dedi.

Şunu kimse unutmasın bu ülke kolay kazanılmadı diyen Vali Sonel, “ O gece olduğu gibi daha öncesinde ve sonrasında ülkemiz için canlarını seve seve feda eden kahramanlarımız var. Ben bütün şehitlerimizi saygı ile anıyorum. Rabbim inşallah böyle bir alçaklık yapanlarla milletimizi karşılaştırmaz. Biz hep birlik içinde olarak hep beraber bu memlekette yaşayarak bu ülkeyi daha da ileriye taşıyacağız. Rabbim Devletimize, milletimize, birlik ve beraberliğimize zeval vermesin. Teröristleri kahreylesin. 15 Temmuz 2016 tarihinde Bandırma Kaymakamlığı görevindeydim. Hassas bir bölgedeydik. Biz de Devletimizin bütün gücüyle ve milletimizle hainlere geçit vermedik.” Diye konuştu.

ŞENEL YEDİYILDIZ: “RABBİM ÜLKEMİZ İÇİN DİMDİK DURANLARA SAĞLIK VERSİN”

AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız ise Ordu FM radyosunun özel yayına bağlanarak şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz milletimizin yeniden diriliş gösterdiği bir tarihtir. FETÖ 15 Temmuz’da kalkışmaya kalktı. Millet FETÖ ihanetine son verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde hainlere geçit vermedi milletimiz. 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığımız öncülüğünde milletimiz güzel bir direnişle hainlere der verdi. Şehitlerimiz var, gazilerimiz var. O gün ben İstanbul’da Vatan Caddesi’ndeydim. Bu milletin o mücadelesini gördüm. Rabbim bu ülke için dimdik duranlara sağlık versin.”

METİN GÜNDOĞDU: “15 TEMMUZ YENİDEN DİRİLİŞİN ADIDIR”

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu is Ordu FM yayınına bağlanarak o geceyi şu sözlerle anlattı: “15 Temmuz yeniden dirilişin adıdır. Bu ülke çok önemli süreçler yaşadı. Bu süreçler içerisinde 1960 darbesinde 10 yıl Başbakanlık yapan Adnan Menderes’i idam ettiler. O dönem çok büyük bir acı yaşandı. Sonrasında 1970 yılında bir darbe yaşandı. 1980 yılında darbe oldu. Bu darbeyi biz de yaşadık. O zaman bizim akrabalarımız da ceza aldı. Bizim ömrümüz cezaevi kapılarında geçti. Tabi 28 Şubat süreci yaşandı. Postmodern darbe dedik. Bu darbe yine bütün muhafazakarların üstünden geçti. O dönemin kudretli paşaları bin yıl sürecek diyordu ama 10 yıl bile sürmedi. 2002 yılında Anadolu’nun evladı ve Milletin Adamı Sayın Cumhurbaşkanımız sahneye çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımıza bilindiği gibi e muhtıra verildi. AK Parti’nin kapatılmasına yönelik bazı girişimlerde bulunuldu. 2007 yılında Cumhurbaşkanımızı seçtirmediler. Sonra millet kararını verdi. Milletin kararına ses çıkartamadılar. Sonrasında ise Devleti ele geçirmeye karşı ayaklananlara karşı Devleti yöneten Cumhurbaşkanımız tedbirler almaya başladı. Bu tedbirler neticesinde bunlar AK Parti’nin üzerine oyun kurmaya başladılar. Yerli ve yabancı işbirlikçileri ülkemiz üzerinde oyun oynamaya başladı. Gezi Parkı oyununu oynamaya başladılar. Gezi olaylarında o zaman FETÖ’nün elemanları cirit atıyordu. Geziden sonra 17-25 Aralık yargı darbesi gerçekleşti. Bu yargı darbesinde de bir organizasyon işini girildi. Bu süreci de Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ile atlattık. Daha sonra 15 Temmuz gecesini yaşadık. Birileri tarafından beyinleri işgal edilmiş beyinlerle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en önemli yeri, milletin temsilcisi olan TBMM’ye uçaklarla, bombalarla saldırdılar. O gün ki Ordu Valimiz İrfan Balkanlıoğlu önderliğinde meydana indik. İlk defa Cumhuriyet tarihinde bir darbeye millet dur dedi. Ve millet kazandı. Milletin adamına millet sahip çıktı. Türk milleti Sayın Cumhurbaşkanımıza sahip çıktı. Milletin kendisine karşı oluşturulan darbeye duvar oluşu unutulmaz. “

CEMAL ENGİNYURT: “MİLLETİMİZ HAİNLERİ O GECE HEZİMETE UĞRATTI”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’ta o gece meydanda olduğunu söyleyerek hep birlikte hainlere geçit vermedik dedi. Enginyurt, ORDU FM radyosuna 15 Temmuz’un 4. Yılında şu açıklamayı yaptı: “Darbe girişimini 4. Yılında şiddetle kınıyorum. 83 milyon Türk insanına teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle bu ülke binlerce yıl yaşayacaktır. Bunu o gece bu bütün Dünya’ya ispatlanmıştır. Evlatlarımızla birlikte o gece büyük bir mücadele verdik. Bu mücadeleyi veren herkese selam olsun. O gece Ordu’daydım. TRT spikeri o bildiriyi okuduğunu gördüm. Hemen sokağa çıkmamız gerektiğini söyledim. Meydana çıktık. O gün ilk meydana toplananlardan olduk. Sabaha karşı on binlerce insan toplandık. Bu ülkemizin her yerinde yaşandı ve hainler hezimete uğradı.”

AŞKIN TÖREN: “15 TEMMUZ HALKIN KENDİ İRADESİNE SAHİP ÇIKMA DESTANIDIR”

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’de Ordu FM 15 Temmuz özel yayınına katılarak o geceyi ve halkın direnişini anlattı.

Başkan Tören, açıklamasında şunları söyledi: “Benim için 15 Temmuz milletin kendi iradesine sahip çıkma destanının adıdır. Aziz milletimizin Sayın Cumhurbaşkanımızın da sıklıkla tekrarladığı tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek Devlet ilkesine sarılarak bağımsızlığını bir kere daha gecenin adıdır. 15 Temmuz aslında yeniden şahlanış veya bir diriliştir. Ben düşünüyorum da iyinin ve kötünün mutlak olarak ayrıldığı o gecede kalleşliğin yaktığı ateşe karşı gecenin içinden süzülüp çıkan o kahramanların iradesini doğuran 15 Temmuz sanki binlerce geriden gelmiş bir düşünce, bir inanış, bir ruhtu o gece.

Ankara’daydım o gece. Polis Harekat Dairesi Başkanlığı ile evim kuş bakışı bir kilometre mesafedeydi. O geceyi çocuklarımla, ailemle asla ve asla unutamayacağız.  Yani bir gecede bin destan doğuran, geceyi aydınlatan o milletin çocuklarının arasına hep birlikte karışmayı ve onlarla beraber olmayı bizden kimse alamazdı ki çocuklarımla oradaydım.  O gece okunan her seladan sonra  oğlum bana şunu sorar. Baba o kötü insanlar yine bomba mı yağdıracak algısıyla çocuğum tramvayı atlamadı. Ama biz ona anlattık. O gece ayaklanan aslında bu milletin kendisiydi. O gece dile gelen binlerce yıllık şuurumuzdu. O gece hiçbir zaman başkasının boyunduruğu altına girmediğimiz bir milletin evladı olduğumuzu bir kez daha yaşamış ve yaşatmış olduk. “

HALİT TOMAKİN: “HER ZAMAN HAİNLERİN KARŞISINDA DİMDİK DURACAĞIZ”

AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin ise ORDU FM radyosuna yaptığı açıklamada, “Bu coğrafya da coğrafyanın varlığından kaynaklı, güzelliğinden kaynaklı, vatanımızın özelliğinden kaynaklı olarak herkesin bir hesabı var. Bunun için hesabı olanlar her dönem ülkemiz üzerinde planlar yapıyor. 15 Temmuz hain darbe girişimi de bu planlardan birisidir. Ülkemizde ikamet edip ülkemizin değişik kademelerine gelen insanlar, halkımızın vergileriyle alınan silahları halkımıza doğrultarak ihanet etmişlerdir. Ben bu manada bu hainleri nefretle kınıyorum. Allah bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın. Her zaman uyanık olmamız lazım. Kimin ne hesabı olursa olsun biz her zaman bunların karşısında olacağız. 15 Temmuz 2016’da hemen meydanlara indik. Kızımla birlikte geceyi meydanda geçirdik. Bizim Anadolu’muz şehit kanıyla yoğrulmuştur. Ne yaparsa yapsınlar emellerine ulaşamayacak bu hainler. “  Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim