Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, fındık üreticisinin sesini meclise taşıdı, partisinin bölge milletvekilleriyle birlikte, fındığın tüm sorunlarıyla tartışılması adına hazırladığı önergeyi tüm partilerin milletvekillerinin oylarına sunacak. Hazırlanan önergenin meclis gündemine gelmesi adına yapılacak oylama (17 Ekim 2018) milletvekillerinin adeta sınavı olacak.

Ordulu üreticinin yıllardır sırtında kambur olan fındıktaki belirsizlikler nihayete erecek mi?

Konuyu TV52 Ana Haber'e bağlanarak aktaran CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Haber Spikeri Fatma Meltem Naz'ın sorularını yanıtladı.

İşte o  açıklamalardan satır başları:

Bugüne kadar milletvekili arkadaşlarımız sahada fındıkla ilgili çalıştılar, demeçler verdiler. Buraya kadar her şey sözdeydi.

Şimdi her şey yarın ortaya dökülecek, yarın icraat zamanı. Ben fındık üreticisinin sorunlarını, bölgenin sorunlarını meclise taşıdım. Bir araştırma önergesi verdim.

Bütün bölge milletvekili arkadaşlarım da bu konuya destek verdi ve biz bu önergeyi yarın sahaya indireceğiz. Yarın meclite bununla ilgili ben bir konuşma yapacağım, tabi diğer parti grupları da bir konuşma yapacaklar ayn önerge doğrultusunda...

Arkadaşlarımız bununla ilgili fikirlerini beyan edecekler ve bir oylama yapılacak. Bu oylamada ne yapılacak? Fındık üreticisinin sorunlarının hepsinin bir masaya konulması ve araştırılması için komisyon kurulmas konusunda meclis gündemi oluşsun diye evet ya da hayır denilecek. Fındık konusu tartışılsın veya tartışılmasn diyeceğiz yarın. Her şey ortaya çıkacak. burada vatandaştan, üreticiden tarafa mı tavır sergilenecek bunu göreceğiz. Tabi ki memlekette söylenen şeylerle mecliste söylenen şeylerbazen birbrini tutmuyor; yarın br samimiyet testinden geçecek sayın milletvekillerimiz. Burada memleket havası mı çalacak yoksa meclishavasımı çalacak göreceğiz.

Biz sahada gezerken vatandaşın, iktidarı, muhalefeti hepsi bir araya gelmesi konusundaki taleplerini dikkate alarak bu bilinçle hareket ettim. Bütün Türkiye'nin milletvekillerinin olduğu yere, meclise getiriyorum ben bu konuyu. Vu bütün milletvekillerimizi burada ortak hareket etmeye ve fındığı tartışmaya davet ediyorum. Vekillerimiz bu konunun tartışılmasına müsade etmezlerse o zaman geri döndüklerinde halka nasıl cevap verecekler merak ediyorum. Yarın her şey ortaya çıkacak

Editör: TE Bilişim