Enginyurt, “Fındık 2016 ve 2017 yılındaki fiyatı hak edilen değerinde değildi. MHP’den milletvekili seçildikten sonra Tarım Bakanı’nı, TMO Genel Müdürü’nü ve özellikle Cumhurbaşkanımızı bilgilendirme noktasında hiç geri adım atmadan basın toplantılarıyla, meclis toplantılarıyla, sokak toplantılarıyla fındığımızın hak ettiği yeri bulması için MHP Ordu milletvekili olarak ve MHP teşkilatı olarak Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin desteğiyle fındıktaki fiyat düzenlemesinin daha iyi bir yerde olması için mücadele ettik.” Dedi.

“FINDIKTA EN FAZLA HAK SAHİBİ OLANLARDAN BİRİYİZ”

  Cumhurbaşkanımız verdiğimiz bu mücadelede haklı davamızda sesimizi duydu ve fındığın hak ettiği değeri bulması için gerekli desteği verdi diyen Enginyurt, “Yani fındık fiyatlarının bugünkü seviyelere gelmesinde Sayın Cumhurbaşkanımız belirleyici olmuştur. MHP olarak biz de gündemi belirleyen ve fındık politikasını doğru anlatan, fındığı destekleyen insanlar ve parti olarak fındığımızda en fazla hak sahibi olanlardan biriyiz.” Diye konuştu.

                              “SANAYİCİLERİMİZE DESTEK VERİLMELİ”

Enginyurt, fındık fiyatının istenilen seviyelerde olduğunu ama işlenmesi konusunda geride olduğumuzu da ifade etti. Enginyurt, konuşmasının devamında şunları söyledi; “Fındıkta en önemli sorun maalesef fındık mamul olarak Ordu’da işlenmiyor. Fındığın en önemli merkezlerinden birisi olan, en fazla üretim alanı olan Ordu’da fındık yeterince işlenmemekte, çikolata sektörü başta olmak üzere değerini yeterince bulmamaktadır. Bu da iç tüketimin düşmesinde etkendir.  Ordu fındıktan katma değer olarak yararlanamıyor. Bunu da sanayicilerimizin dikkate alması lazım. Fındıkla ilgili çalışma yapan sanayicilerimiz desteklenmeli, teşvik edilmeli ve yeni sanayicilerimizin fındıkla ilgili çalışma yapmasına hükümetimiz destek olmalıdır.” Haber: Soner ÖZDEMİR      

Editör: TE Bilişim