Başkan Akça, “Her sene yeni yıla girmeden önce fındık fiyatlarında durağanlaşma oluyor. Avrupalının christmas tatilinde fındık fiyatları ya durağan oluyor ya da düşüyor. Bu her sene böyle oluyor. Tabi burada büyük fındık alıcıları talepte bulunmadığı için fındık piyasası bu şekilde seyrediyor.” Dedi.

TATİL BİTTİĞİNDE TALEP ARTAR…

15 Ocak’tan sonra christmas tatilinin bittiğini belirten Başkan Akça, “Ondan sonra sanayi artık işlemeye başlıyor. Dolayısıyla bu tarihten itibaren Avrupa’dan fındığa gelen talebin artacağını düşünüyorum. Artan talepler doğrultusunda fındık fiyatları yükselecektir. Öngörüm bu ama bu talepler şuan kısıtlı geldiği ve ya gelmediği için fiyatlar durağan seyrediyor.” Diye konuştu.

ÜRETİCİMİZ İHTİYACI KADAR FINDIĞI PAZARA İNDİRSİN…

Başkan Akça, fındık üreticilerine de seslenerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi TMO’nun fındık alım süresini uzatması üreticimiz için olumludur. Bundan önce üreticimiz nasıl ihtiyacı kadar fındığı pazara indirdiyse bundan sonra da aynı şekilde hareket etmelidir. Ben 15 Ocak’tan sonra fındık fiyatlarının istenilen seviyeye çıkacağını düşünüyorum.” Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim