OBKD Başkanı Sefai Uzunyurt,Türkiye’de başta yerel gazeteler olmak üzere, tüm basın mensuplarının çok zor koşullarda yaşam mücadelesi verdiğini belirterek; “Son yıllarda yaşanan ekonomik zorluklar ve gazete patronlarına yapılan baskılar nedeniyle çok sayıda gazeteci işinden kovulmuş, ekmeğinden olmuş durumda. Bu vahim gelişmeler basın özgürlüğüne aykırı olduğu gibi, gazete emekçilerinin iş güvencesini de ortadan kaldırmaktadır.

Ordu ili ve Ordu dışındaki Ordu yerel basını için durum daha da vahim. Yerel gazeteler, radyolar ve televizyonların yapabildiği sadece ayakta kalabilme mücadelesi. Ekonomik olarak hiç biri rahat durumda olmadığı için, haber peşinde koşmanın yanı sıra, nasıl ayakta kalabiliriz, mücadelesini yapmak zorunda kalıyorlar. Ordulu esnaf, iş insanı, sivil toplum kuruluşları yerel basını destekleyip yaşatırsa, Ordu’nun ve Ordulular’ın sesi daha gür çıkar.
Basının özgürce yazamadığı ülkelerde doğru haber sunmakta, doğru haber almakta mümkün olmadığı gibi, ülkenin gelişmesini beklemekte hayalcilik olur. Okuyucusuna gerçek ve doğru haber sunamayan gazetelerinde büyümesi saygınlığını arttırması da mümkün değildir.

Dileriz ülkemizdeki bu olumsuz uygulamalar ortadan kalkar, gazeteciler düşüncelerinden ve yazdıklarından dolayı işinden olmaz. Gazete ve televizyonlar bu dönemin ekonomik sıkıntılarından dolayı dolayı kapanma teklikesiyle karşı karşıya kalmazlar” diyerek, tüm gazetecilerin yanı sıra, Ordu yöresi gazetecilerinin 21 Ekim Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Editör: TE Bilişim