Nitelikli sağlık hizmeti sunmayı kendine hedef edinen Sağlık Bakanlığı ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, alanında uzman doktor ve deneyimli sağlık personelleri ile bölgede ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerini karşılamaya devam ediyor. Bu kapsamda 2019 yılında toplamda 703 bin 373 hastanın başvuru yaptığı bu hastanelerde 20 bin 150 hasta yatarak tedavi edildi ve 12 bin 733 ameliyat gerçekleştirildi.

Ağız ve diş sağlığı alanında gerek Ordu’dan gerekse çevre illerden gelen hastalara son teknolojik sistemlerle donatılmış bir alanda hizmet sunmaya devam eden Diş Hekimliği Fakültesine ise 2019 yılında toplam 98 bin 265 hasta başvurdu. 4 bin 194 cerrahi işlemin gerçekleştirildiği Diş Hekimliği Fakültesinde 158 hasta ise yatarak tedavi edildi.

Konu ile ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Üniversiteler;  eğitim, öğretim ve araştırma ile birlikte bilgi, beceri ve deneyimlerin uygulamalarla topluma aktarılmasında ve toplumun gelişmesine ayrıca ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmayı ilke edinen kurumlardır. Kamu odaklı hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi, Eğitim ve Araştırma ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastaneleri de her geçen gün artmakta olan ihtiyaca binaen yeterli sağlık hizmetlerinin sunulması hususunda halkımıza en iyi hizmeti vermek için yoğun çalışmalarını sürdürmektedir. Son teknolojik gelişmeleri takip ederek hem verdiği poliklinik hizmetler hem de gerçekleştirdiği cerrahi işlemlerle çözüm odaklı bir sağlık hizmeti sunmayı ilke edinen Üniversitemiz, bünyesinde bulunan deneyimli kadrosuyla alanında yetkin hekimler yetiştirmeye ve kamu sağlığı çerçevesinde gerek ilimizde gerekse bölgemizdeki sağlık ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılamaya devam edecektir. Bu düşüncelerle gerçekleştirdikleri özverili çalışmalarından dolayı Üniversitemiz hastanelerinde görev yapan tüm personelimize teşekkür ediyorum.” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim