YouTube oduzem kanalı üzerinden gerçekleştirilen programa Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan başta olmak üzere akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı. Programın moderatörlüğü Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Prof. Dr. Sadullah Gülten tarafından yapıldı.

Online panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Geçmişini bilmeyen milletler, bugün ve geleceklerine dair planlı, programlı açılımlar yapamazlar. Bizler geçmişi olan, tarihe damgasını vurmuş bir milletin evlatlarıyız. Malazgirt Zaferi de Sultan Alparslan önderliğinde dünya tarihini değiştiren ve Anadolu’nun kapılarının Türk milletine açıldığı önemli bir zaferdir. Bu şanlı zaferin yıl dönümü vesilesi ile programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Büyük Komutan Alparslan’ı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.” dedi.

Programın devamında Prof. Dr. Ergin Ayan, Prof. Dr. Erkan Göksu, Prof. Dr. Haşim Şahin ve Prof. Dr. Abdullah Gündoğdu’nun konuşmacı olarak yer aldığı “950’nci Yılında Malazgirt” paneli, “Malazgirt Savaşı’nda Türk Beyleri, Malazgirt Savaşı’nda Türk Okçuları, Fakih ve Sultan: Malazgirt Savaşı Sırasında Alparslan ve Fakih el-Harezmi İlişkisi, Malazgirt Savaşı’nın Türk Tarihindeki Yeri ve Önemi” konu başlıkları çerçevesinde ele alındı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim