Bu yıl toplam 760 adayın başvuru yaptığı Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde sınavlar pandemi dolayısıyla yüz yüze gerçekleştirilmedi. Tek aşamada olarak yapılan Müzikoloji ve Türk Müziği bölümü sınavlarında adayların sınav için göndermiş olduğu ses ve görüntü kayıtları üzerinden söyleme ve çalma yeteneği değerlendirildi. Tiyatro Bölümü’nde de adaylar tarafından gönderilen video kayıtlar, adayların oyunculuk ve müzik yeteneğine göre değerlendirildi. Gerçekleştirilen sınavlar sonrasında Müzikoloji Bölümü’ne 17, Türk Müziği Bölümü’ ne 30, Tiyatro Bölümü’ne ise 8 aday kayıt yaptırma hakkı elde etti.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve 968 adayın başvuru yaptığı yetenek sınavında aday öğrenciler, koordinasyon ve beceri testlerine tabi tutuldu. Sınavda adayların performansları fotosel adlı özel ölçüm sistemi ile anında kayıt altına alınarak sisteme aktarıldı.  Sınavın ardından yapılan değerlendirmeler sonucunda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’ne 40 öğrenci, Spor Yöneticiliği Bölümü’ne 40 öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazandı.

Güzel Sanatlar Fakültesinde gerçekleştirilen özel yetenek sınavlarında ise Toplamda 986 adayın başvurduğu Fakültenin yetenek sınavları İki oturum şeklinde gerçekleştirildi. Sınavlarda adaylardan gözlem, kompozisyon, yorumlama, form bilgisi gibi niteliklerini ölçen çizim çalışması ile tasarım, algılama, yorumlama becerileri ve imgelem güçlerini ölçen çizim çalışması yapmaları istendi. Sınav sonrası yapılan değerlendirmeler sonucu Grafik Tasarımı Bölümü’ne 25, Heykel Bölümü’ne 23, Resim Bölümüne ise 19 öğrenci kayıt yaptırmaya hak kazandı. *Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim