Ziyarette İngilizce Öğretmeni Emel Yılmaz ve öğrenciler, okulda yürütülen "Cities and Cultures:Hand to Hand" e-Twinning projesi hakkında Müdür Bekyürek’e sunum yaptı.

Proje kurucu öğretmeni ve İngilizce öğretmeni Emel Yılmaz: "Projemiz 3'ü yabancı olmak üzere toplam 9 ortaklı uluslararası bir projedir. Projemizin amacı öğrencilerimizin yaşadıkları şehri, turistik mekanları, geleneksel yemekleri ve yöresel ürünleri kendi gözleri ile tanıtmak ve diğer şehirleri öğrenerek kültür alışverişi sağlamaktı. Web 2.0 araçlarını ve teknolojiyi projelerine entegre ederek pek çok dijital içerikli ürün çıkarmanın yanı sıra, ülkeler arası yöresel ürün, hediyelik eşya, broşür, kartpostal ve şehir haritası gönderimi yapıldı ve bu ürünler okullarında sergilendi" dedi.

Öğrenci Kerem Korkmaz: "Bu proje bizi derslere motive ederek, yabancı dil pratiğimizi geliştirdi, 21.yüzyıl becerilerini öğretip, farklı kültürleri tanıma fırsatı sundu" dedi.

Öğrenci Sude Atlı ise: "Projede çalışmaktan gurur duydum, proje ile beraber web teknolojilerini eğitim amacıyla da kullanılabileceğimi öğrendim ve farklı ülke ve okullardan akranları ile İngilizce yoluyla iletişim kurabilme fırsatı buldum" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek: "Kültürümüzü tanıtmak ve farklı kültürleri tanımak adına güzel bir proje olmuş. Öğrencilerimizin projede yer almaktan mutluluk duymaları ve kendilerine olumlu katkı sunduğunu ifade etmeleri önemli bir kazanımdır. Projemizin hazırlanması ve uygulanmasında emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum." Şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim